MENU

OMÜ’de ‘Eğiticilerin Eğitimi’ Başarıyla Tamamlandı
22 Eylül 2020, Salı - 15:00
Güncelleme: 22 Eylül 2020, Salı - 15:33
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) akademik verimlilik ve sinerjiyi bütün birimlerine yansıtmak amacıyla düzenlediği “Eğiticilerin Eğitimi” programı, 5 günlük periyodun ardından sona erdi.

OMÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nun ev sahipliği yaptığı programın son gününde katılımcı akademisyenlere sertifikaları takdim edildi. Salgında (Covid-19) alınması gereken tedbirlere riayet edilerek gerçekleştirilen programın kapanışına Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Eğiticilerin Eğitimi Proje Sorumlusu Prof. Dr. Fehmi Yazıcı da katıldı.

“Disiplinler arası farklı değerlendirmeleriniz bizleri çok aydınlattı”

Sertifika töreni öncesi söz alan Eğitim Fakültesi öğretim üyesi ve Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Murat Gökalp, çok keyif aldıkları bir programı daha geride bıraktıklarını belirterek “Sizlerle güzel bilgiler paylaştık. Disiplinler arası farklı değerlendirmeleriniz bizleri çok aydınlattı. Umuyorum bizlerin de sizlere katkısı olmuştur. Bundan sonraki projelerde inşallah pandemisiz olarak ve etkileşimli bir şekilde buluşuruz, herkese şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

“Burada çok güzel bir etkileşime tanık olduk”

Ardından programa dair fikirlerini paylaşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı ise “Katılımcı hocalarımızın yüzlerinin yorgun değil, gayet neşeli olduğunu görüyorum. Bu da programın çok verimli geçtiğini gösteriyor. Birbirinden değerli öğretici arkadaşlarımız, yine çok değerli hocalarımızla bilgilerini ve tecrübelerini paylaştı ve bunun sonucunda çok güzel bir etkileşim ortaya çıktı. Programın açılışında da söylediğim gibi üzerinde durmamız gereken en önemli nokta, burada öğrenilenleri her bir hocamızın özümseyerek kendi alanına uygulamasıdır. Çünkü insanın eğitimine çok fazla önem ve değer vermemiz gerekiyor, her şeyin ve her başarının özünde esasen bu yatıyor. Bunu ne kadar başarabilirsek fakültelerimizi, Üniversitemizi, dolayısıyla da ülkemizi ve dünyamızı daha mutlu kılabiliriz. İşte bu mutluluk olursa başarı da arkasından gelecektir.” sözlerine yer verdi.

“Akademik ve idari personelimizin seviyesini yükseltebilirsek bundan herkes gerçekten büyük fayda sağlayacak”

Konuşmasında akademisyenlere seslenen Prof. Dr. Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “OMÜ’deki bu eğitimler serisinde öğretim elemanları ve idari personele yönelik daha başka ne tarz faydalı eğitimler ve aktiviteler yapabiliriz? Bu anlamda fikir ve projelere kapımız sonuna kadar açık, bizlere ne suretle olursa olsun ulaşabilirsiniz. Zira bu tarz eğitimleri burada bırakmayalım, ister proje bazlı isterse farklı kanallardan bu eğitimlerimize devam edelim. Akademik ve idari personelimizin seviyesini yükseltebilirsek bundan herkes gerçekten büyük fayda sağlayacak. Amacımız; yaptığımız faaliyetlerin sahaya yansımasını görmek, bir projeyi sadece gerçekleşmesi için yapmıyoruz, yani yaptık, unuttuk olmasın.”

Rektör Yardımcısı Yazıcı, proje fikrinin ortaya çıkmasında emeği ve çalışmaları olan herkese ve katılımcı akademisyenlere teşekkürlerini iletti.

Değerlendirmelerin ardından Eğiticilerin Eğitimi programında görev alan eğiticiler ile katılımcı akademisyenlere, sertifikaları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı ve Doç. Dr. Murat Gökalp tarafından verildi.

14 – 18 Eylül 2020 tarihleri arasında düzenlenen programda farklı birimlerden katılımcı 35 akademisyene, alanında uzman 9 eğitici tarafından bilişim teknolojileri ve çağdaş öğretim tekniklerinden akademik girişimciliğe; drama etkinliklerinden etkili öğrenme-öğretme süreci ve özel eğitime; çatışma çözme becerilerinden eğitimde ölçme, değerlendirme ve hatalara kadar geniş bir çerçevede eğitimler verildi.

5 günlük eğitimlerde yanı sıra, salgınla birlikte öne çıkan uzaktan eğitimdeki karma modellere de odaklanıldı.

X
Secure Login

This login is SSL protected