MENU

OMÜ'de 14 Mart Tıp Bayramı Coşkusu
14 Mart 2022, Pazartesi - 17:06
Güncelleme: 29 Aralık 2023, Cuma - 12:20
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla kutlama programı ve sergi düzenledi.

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde OMÜ Tıp Fakültesi Yönetimi, ilk olarak Samsun kent merkezinde bulunan Atatürk Parkı’ndaki Onur Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk bırakma anında Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gamze Alaylı'ya, Tıp Fakültesi öğrencileri Abdülsamet Akyüz ve Ayşenur Bayram da eşlik etti.

14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle Atatürk Parkı’nda yapılan törende; Samsun Tabip Odası, OMÜ Tıp Fakültesi, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, Samsun Diş Hekimleri Odası, Türk Eczacılar Birliği (TEB) 6. Bölge Samsun Eczacı Odası Onur Anıtı’na çelenk koydu.

Yapılan törene; OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gamze Alaylı, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Sunter, Fakülte Sekreteri Hatice Aztopal ve sağlık kuruluşları temsilcileri katıldı.

Törende Samsun Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Funda Furtun, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı. Konuşmanın ardından şehitler ve hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını anmak üzere saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Ardından OMÜ Tıp Fakültesindeki Mavi Salon’da gerçekleştirilen 14 Mart Tıp Bayramı kutlamalarına; Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gamze Alaylı, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tevfik Sunter, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Fatih Özkan ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Yasemin Bilgin Büyükkarabacak, öğretim üyeleri, asistanlar, öğrenciler ile Tıp Fakültesi personeli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından kutlama programı Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gamze Alaylı'nın açılış konuşmasıyla başladı.

Öğrencilerden Kaan Can Atalay'ın konuşmasıyla devam eden 14 Mart Tıp Bayramı programına Belemir Uzun ve Metehan Verim'in şiirleri renk katarken; Kübra Kurt ve Yasin Öztürk'ün mini konseri ise katılımcılara büyük keyif yaşattı.

Yoğun geçen programlarından biraz olsun uzaklaşan konuklar, daha sonra yine Tıp Fakültesi öğrencilerinden Günsu Gürgün, Ceren Alkan, Betül Şimşek, Meldanur Yaldız, Zeynep Doğan, Metehan Verim, Belemir Uzun'un '14 Mart Tıp Bayramı Tıp Öğrencileri Sanat Sergisi'ni gezdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected