MENU

OMÜ Ziraat Fakültesi, Samsun 6. Tarım Fuarı’nda Stant Açtı
16 Eylül 2021, Perşembe - 10:47
Güncelleme: 16 Eylül 2021, Perşembe - 11:22
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından düzenlenen "6. Samsun Tarım Fuarı" geniş katılımla başladı.

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde salgın önlemleri altında başlayan Samsun Tarım Fuarı’na Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi de stant açarak katılım sağladı.

“Üreticilerin sorunları dinlenerek çözüm yolları araştırılacak”

Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı hakkında değerlendirmelerde bulunan Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Umut Sami Yamak, Üniversite akademisyenleri ile bölge üreticilerinin aynı ortamda buluşması açısından fuarın önemli olduğunu belirtti. Doç. Dr. Yamak, “72 firma ve 100'den fazla markanın katılımıyla gerçekleştirilen fuarın bu seneki onur konuğu Havza ilçesi oldu. Fuarda Havza'nın tanıtılmasının yanı sıra üreticilerin sorunları dinlenerek çözüm yolları araştırılacak.” ifadelerini kullandı.

Fuarda ayrıca birçok etkinliğin de yer aldığını belirten Yamak, pandemi ve iklim değişikliğinden hasat ve tomruklara tarımsal mücadelede İHA kullanımından bölge için çok değerli olan fındık yetiştiriciliğine kadar çok çeşitli konular Ziraat Fakültesi akademisyenleri tarafından değerlendirileceğini söyledi.

OMÜ akademisyenleri fuarda farklı konularda sunumlar düzenledi

OMÜ Ziraat Fakültesi akademisyenleri fuarda birçok sektörel konuda bilimsel konferanslar düzenledi. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özcan, “Hasat ve hasat sonrası kayıplar ile israfın gıda açığının oluşmasındaki etkileri”, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Demir, “Küresel iklim değişikliği ve kuraklığın tarıma etkileri”, Araştırma Görevlisi Rüçhan Çömlek, “İnsansız hava araçlarının tarımsal mücadelede kullanım avantajları” adlı sunumlar gerçekleştirdi.

Fındık Yetiştiriciliğinde Güncel Yaklaşımlar konu başlık oturumda ise Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Serdar, “Fındık yetiştiriciliğinde yeni yaklaşımlar”, Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İslam Saruhan, “Fındıkta hastalık ve zararlar”, Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kemal Çağatay Selvi, “Fındık tarımında hasat harman mekanizasyonu” adlı çalışmalarını sundular.

Moderatörlüğünü Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özcan’ın yaptığı Havza Tarım Potansiyeli; Havza Tarımı, Sorunları ve Çözüm Önerileri başlıklı oturumda ise Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Funda Arslanoğlu, “Havza ilçesinde ayçiçeği tarımı, sorunları ve çözüm önerileri”, Zootekni Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Engin Öztürk “Besicilikte karlılık, verimlilik ve sürdürülebilirlik: Havza ilçesi örneği”, Araştırma Görevlisi Gülcan Kaynak ise “Havza ilçesinde yem bitkileri yetiştiriciliği ve sorunları” sunumlarını yaptı.

Sektörün temsilcilerinin bir araya geleceği fuara, Tarım ve Orman Bakanlığı, Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, KOSGEB, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile birçok sivil toplum kuruluşu destek veriyor.

X
Secure Login

This login is SSL protected