MENU

OMÜ Yurt Dışında Eğitime Destek Vermeye Devam Ediyor
28 Mayıs 2021, Cuma - 20:02
Güncelleme: 31 Mayıs 2021, Pazartesi - 10:44
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) düzenlediği Yabancı Öğrenciler Sınavı (OMÜ-YÖS) için çeşitli ülkelerde bulunan öğretim üyeleri, yapılan iş birliği görüşmeleriyle eğitim alanında birçok ülkeye destek verecek. 

OMÜ’den Nijer Niamey’e eğitim desteği

Nijer’e giden Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bayram Özer, Maarif Vakfı ile OMÜ arasında imzalanan protokol çerçevesinde Nijer Niamey'de bulunan Ecoles de l'Amitié Nigero-Turque'de öğretmenlere ve öğrencilere yönelik eğitici seminerler verdi.

Doç. Dr. Özer, öğretmenlerin mesleki gelişimi ve ilgili sınavlarda yapılan hatalar, ölçmede geçerlik-güvenirlik, Bakalorya sınavına girecek öğrenciler için öğrenmede disiplin, anlama ile öğrenme arasındaki farklar ve öğrenmenin doğası ve öğrenme stilleri hakkında 2 gün süreyle toplam 8 saatlik eğitim verdi.

OMÜ’nün ve Türkiye’deki eğitim imkânlarının da tanıtıldığı seminerler, okul öğretmenleri ve öğrencileri tarafından yoğun ilgiyle takip edildi.

OMÜ ile Afganistan Herat Üniversitesi arasında iş birliği ziyareti

Afganistan’a giden İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Mehmet Akif Demir de Herat Üniversitesi Rektörlüğünü temsilen İlahiyat Fakültesi Dekanı Enayatullah Sediqyaar ve Fakülte hocaları ile bir araya geldi.

Yapılan görüşmede Türkiye’de ve OMÜ İlahiyat Fakültesindeki eğitim ve imkânlar hususunda bilgilendirme yapıldı.

Görüşmede Herat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri kendi telifleri olan Tefsir ve Hadis Ana Bilim Dallarındaki eserlerini OMÜ Kütüphanesi'ne hediye ettiler.

OMÜ ile Çad Üniversiteleri arasında iş birliği ziyaretleri

Çad'a giden Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Umut Sami Yamak ise OMÜ adına çeşitli üniversitelerle bir dizi temaslar gerçekleştirdi.

Bu çerçevede Doç. Dr. Yamak, N'Djamena Üniversitesi Rektörü Dr. Mahamat Saleh D. Haggar'ı ziyaret etti. Görüşmede N'Djamena Üniversitesi mezunlarının OMÜ’de lisansüstü eğitim almaları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. 

Yine Kral Faysal Üniversitesi Rektörü Dr. Hassana Bouba Djime, rektör yardımcıları ve idareciler ile yapılan görüşmede, OMÜ ile eğitim-öğretim alanında iş birliği yapılması talebini ileten Üniversite yönetimi, öğretim elemanlarının OMÜ’nün tecrübelerinden faydalanmasını istediklerini belirttiler.

Ayrıca Abeche'de bulunan Çad Ulusal Yüksek Bilim ve Teknoloji Enstitüsünde Müdür Prof. Dr. Issa Youssouf Adoum ve Enstitü öğretim üyesi ve OMÜ mezunu Dr. Moisse Noubandigium ile tarım alanında ortak projeler yapılması konusunda ön görüşmeler yapıldı.

X
Secure Login

This login is SSL protected