MENU

OMÜ ve Türk Kızılay Arasındaki İş Birliği Protokolü Revize Edildi
16 Aralık 2020, Çarşamba - 14:11
Güncelleme: 17 Aralık 2020, Perşembe - 00:37
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Türk Kızılay arasında gençlerin günümüzde ve gelecekte gönüllü kan bağışçısı olmasının sağlanması amacıyla hayata geçirilen iş birliği protokolü, kapsamı genişletilerek yeniden imzalandı. Genişletilen iş birliği protokolü kapsamında; OMÜ öğrencilerine yönelik bulaşıcı hastalıklar, madde bağımlılığıyla mücadele, kan bağışının önemi ve elde edilen bilinci gelecek nesillere aktarma konularını içeren eğitimler ile OMÜ’de belirli periyotlarda düzenlenecek kan bağışı kampanyaları yer alıyor.

OMÜ Rektörlük Toplantı Salonu'nda gerçekleşen imza törenine; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım ve Türk Kızılay Samsun Şube Başkanı Ahmet Ali Bulut, Samsun Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram katıldı.

Rektör Ünal: “Türk Kızılay tüm dünyada marka olmuş bir kuruluş”

İş birliği protokolü imza töreninde Türk Kızılayın tüm dünyada marka olmuş bir kuruluş olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal “Türkiye’nin bir markası olarak ortaya çıkmış ve bu zamana kadar çok ciddi işlere imza atmış bir kuruluşun Üniversitemiz ile yakın çalışma arzusu bizi mutlu etmekte. Türk Kızılaya, kurumumuz tüm operasyonel birimleriyle hem bilgi ve tecrübe hem de insan kaynağı açısından destek olmayı sürdürüyor ve ayrıca bundan sonraki birçok kampanyada birlikte çalışmayı hedefliyoruz. Bu protokol de bunun bir başlangıcıdır. Daha öncede Üniversitemiz Kızılay ile oldukça yakın çalıştı. Çalışma alanlarını çeşitlendirme ve güçlendirme niyetindeyiz ve bu nedenle protokolde bir yenilenmeye gidildi. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

OMÜ ile çalışmak Türk Kızılaya güç katacak

OMÜ gibi uluslararası bir üniversitenin Türk Kızılay ile çalışmasının mutluluk verici olduğunu dile getiren Başkan Bulut, sözlerine şöyle devam etti: “Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile çalışmak Türk Kızılaya güç katacak. Bu nedenle iş birliği protokolü sürecini yakından takip eden Rektörümüze teşekkür ediyorum. Yenilenen ve genişleyen iş birliği protokolünün hayırlı vesilelere zemin hazırlayacağına inanıyorum. Kurumlarımız adına hayırlı uğurlu olsun.”

Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım da imzalanan iş birliği protokolünün başta Samsun şehrine ve her iki kuruma hayırlı olmasını temenni etti.

Protokol töreni, karşılıklı hediye takdimiyle son buldu.

 

X
Secure Login

This login is SSL protected