MENU

OMÜ Vakfı Koleji Proje Kapsamında Avrupalı Öğrencileri Konuk Etti
11 Mayıs 2022, Çarşamba - 14:04
Güncelleme: 11 Mayıs 2022, Çarşamba - 14:04
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı Koleji'nin koordinatörlüğündeki Erasmus+ hareketliliği kapsamında “Birlikte STEAM Yapıyoruz” adlı projesiyle Polonya, Portekiz, Romanya ve Estonya’dan öğretmen ve öğrencileri konuk etti.

Proje kapsamında gelen misafirler OMÜ Vakfı Koleji öğretmenleri ve Üniversite akademisyenleri ile birlikte STEAM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) etkinlikleri yaptı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sena Sengir Aydın ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılan öğrencilerle “Barışı Resmediyorum” çalıştayı gerçekleştirildi.

Proje ortaklarına Samsun şehri ve kültürünün tanıtılması çerçevesinde; Amisos Tepesi, Batı Park, Bandırma Vapuru, Panorama Müzesi ilgili belediyelerin rehberliğinde Ayvacık ve Tekkeköy Mağaraları gezileri düzenlendi.

Proje kapsamında gerçekleşen bu ziyaretin Ramazan Ayı’na denk gelmesi münasebetiyle dört ülkeden gelen misafirlere Türk halk müziği ve fasıl eşliğinde iftar programı düzenlendi, Türk-İslam kültürüne ait örnekler icra edildi. Kültür kaynaşması hedefleri kapsamında karşılıklı örf ve adetler takdim edildi.

Türkiye’nin seçkin eğitim kurumlarından olan OMÜ’nün kampüsünü gezerek imkânlarını tanıma fırsatı bulan Avrupalı öğrenciler, etkinliklerden duyduğu memnuniyetlerini ifade ederek ortak çalışmaların artırılması temennisiyle ülkelerine döndüler.

X
Secure Login

This login is SSL protected