OMÜ ÜniAK Topluluğu, Gerçekleştirdiği Projeyle 2. Kütüphaneyi Kurdu
26 Ağustos 2021, Perşembe - 13:49
Güncelleme: 26 Ağustos 2021, Perşembe - 15:00

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Üniversiteli Akil Gençlik Topluluğu (ÜniAK) üyeleri tarafından başlatılan "17 İlçede 17 Kütüphane" projesiyle Samsun’un ilçelerinde kütüphane kurmaya devam ediyor.

Proje kapsamında ilk kütüphanenin Samsun'un Çarşamba ilçesinde açılmasının ardından ikinci kütüphane ise Canik ilçesinin Hasköy Ortaokulunda kuruldu. Öğrenciler için gereken materyallerin hazırlanması ve fiziki ortamın oluşturulmasıyla birlikte kütüphane, topluluk üyeleri tarafından kullanıma hazır hâle getirildi.

ÜniAK Başkanı Enes Melih Aktürk yaptığı açıklamada; sıradaki okulun da en kısa zamanda kütüphane ihtiyacının karşılanacağını belirterek Samsun Büyükşehir Belediyesi, OMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Canik İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve iki ilçede kurulan kütüphanelerde emeği geçen herkese teşekkür etti.