MENU

OMÜ, TEKNOFEST Karadeniz’e Damgasını Vurdu
05 Eylül 2022, Pazartesi - 13:08
Güncelleme: 06 Eylül 2022, Salı - 10:50
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Samsun’da düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Karadeniz’de Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), hem kazandığı ödüllerle hem de hazırlık sürecindeki başarısıyla festivale damgasını vurdu.

OMÜ, toplamda 17 ödülle büyük başarıya imza attı

Akademik paydaş olarak katıldığımız ilk yılda Üniversitemiz, TEKNOFEST Karadeniz’de toplamda 17 ödülün sahibi olarak büyük bir başarıya imza attı. OMÜ, TEKNOFEST kapsamındaki yarışmalarda 23 öğrenci takımını finalist yaptı, bu takımlardan 9’u ödül kazandı. OMÜ’lü akademisyenler ise, TEKNOFEST bünyesinde düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarında (ISIF) 10 buluştan 7’sinin patent ödülünü almayı başardı. Ayrıca TEKNOFEST Kısa Film Yarışması'nın Birincisi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencisi Yasir Yıldırım oldu.

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST’in 4. gününde, festival kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmalarında dereceye girenlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödülleri verildi.

Kazandığımız ödüller

Teknoloji yarışmalarında; Uçan Araba Yarışması En Özgün Yazılım Ödülü (Uçan Araç Takımı), Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması En İyi Sunum Ödülü (Genetic Reprogrammers Takımı), Tarımsal İnsansız Kara Aracı İkincilik Ödülü (OMÜ-TAR Takımı), Roketsan Dikey İniş Üçüncülük Ödülü, (OMÜ Tanyeli Takımı), İnsansız Hava Aracı Yerlilik İkincilik Ödülü (LOTUS UAV Takımı), İnsansız Hava Aracı Mansiyon Ödülü (Esinti Takımı), Model Uydu En İyi Sunum Ödülü (OMÜ Satürn Takımı) ve TÜBİTAK 2242 Öğrenci Proje Yarışmalarında Savunma Uzay Havacılık alanında Birincilik ve Teşvik Ödülü sahibi olduk.

Yine Teknofest Kısa Film Yarışması'nın Birincisi “Kızıl Kuzgun” isimli kısa filmiyle OMÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencisi Yasir Yıldırım oldu.

Ayrıca Teknofest kapsamındaki ISIF’22’de Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1 WPO prestij ödülü, 1 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya olmak üzere toplamda 7 ödül kazandı.

Sıkı çalıştık! Başardık!

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, yaptığı açıklamada “Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak Teknofest’e sıkı çalıştık! Başardık! Teknofest'e TEKNOMÜ Teknoloji Atölyeleri ile hazırlanarak 23 takımımızı finalist yaptık, 9 ödüle sahip olduk ve ISIF'te 10 buluştan 7 ödül aldık. Toplam 17 ödülle bizi gururlandıran tüm öğrencilerimize ve akademisyenlerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

OMÜ standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü

Çarşamba Havalimanında gerçekleştirilen TEKNOFEST Karadeniz, festival boyunca 7’den 70’e yüz binlerce teknoloji meraklısını ağırladı. 5 yıldır yenilikçi teknolojilere ev sahipliği yapan festivalde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. OMÜ standında akademisyen ve öğrenciler tarafından geliştirilen projeler sergilenirken, konukların katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Akademik paydaş olarak katıldığımız ilk yılda başarılarıyla bizleri gururlandıran Ondokuz Mayıs Üniversitesi mensuplarımıza teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

 

X
Secure Login

This login is SSL protected