MENU

OMÜ, TEKNOFEST KARADENİZ’de Yerini Aldı
30 Ağustos 2022, Salı - 14:19
Güncelleme: 01 Eylül 2022, Perşembe - 13:28
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest, Samsun'da kapılarını ziyaretçilere açtı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) paydaşı olduğu Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde düzenlenen Teknofest Karadeniz, Samsun Çarşamba Havalimanında başladı.

Festival kapsamında 30 Ağustos-4 Eylül'de çeşitli gösteriler, teknoloji yarışmaları gerçekleştirilecek.

Teknofest Karadeniz'de Türkiye'nin havacılık ve uzay sanayisi, savunma sanayisinde yerli ve milli üretimi yapılan insansız savaş araçları, helikopter ve jet sergileniyor.

Festivalde kamu kurum ve kuruluşların yerli üretimini yaptıkları elektrikli araçlar da bulunuyor. Etkinlikte Türk Hava Kuvvetlerine bağlı Türk Yıldızları ve Solo Türk, Samsun semalarında gösteri uçuşu yapacak.

OMÜ standına yoğun ilgi

Festival alanında Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Teknopark’ın açtığı stantta ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır, Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. İdris Varıcı, Rektör Danışmanıları Doç. Dr. Recep Yılmaz, Doç. Dr. Gökhan Demir, Öğr. Gör. Halil İbrahim Zengin, Teknopark Genel Müdürü Ekrem Altan, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler hazır bulundu.

6 gün süren festivalde OMÜ’nün finalist olan takımları; Esinti, Helimore-Başak ZİHA, ices.app, OMÜ-Markut, OMÜ-TAR, Sezgi, OMÜ Tanyeli, Uçan Araba, Teknasera, Asinus, Epsilon, Genetic Reprogrammers, Janus, Locuscar, Lotus UAV, OMÜ-KarDes, OMU-SET, OMÜ Gökleren ve TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde yarışan takımlar çalışmaları hakkında ziyaretçilere bilgi verdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected