MENU

OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nden ‘Emzirmenin Yedi Enerjisel Rengi ve Anne Sütü’ Etkinliği
19 Aralık 2022, Pazartesi - 12:01
Güncelleme: 19 Aralık 2022, Pazartesi - 12:01
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Sosyal Etkinlik Komitesi tarafından düzenlenen ‘‘Olmak Üzerine Konuşmalar” etkinlikleri güz döneminde de devam ediyor.  

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı’nın moderatör olduğu ‘Emzirmenin Yedi Enerjisel Rengi ve Anne Sütü’ konulu online söyleşide; Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Gülay Rathfisch konuk edildi.  

Söyleşide Prof. Dr. Gülay Rathfisch, emzirme sürecinin oldukça masum ve özünde bilgi aktarımının ön planda geliştiği bir süreç olduğunu belirtti. Anne sütünün kozmik dönüşüm için büyülü bir iksir olduğunu söyleyen Rathfisch, su elementinin ılık, sakin, akışkan, bilge, arındırıcı ve dönüştürücü özellikleri ile anne sütünü bağdaştırdı. Prof. Dr. Rathfisch, yedi enerji merkezinin emzirme sürecinde gökkuşağının tüm tonlarını bedenlere akıttığını, bu sürecin ayna görevi görerek anneyi yansıttığını, alt bilince atılan düşünce ve inanç kalıplarının emzirme sürecini yönettiğini vurguladı.

Sunumunda yedi bilinç makamını emzirme ile ilişkilendiren Rathfisch, solar pleksusunda blokaj olan kadınların bebeklerinde kolik, hazımsızlık, sindirim sorunları görülebileceğinden, kalp çakrası blokajlarının meme reddine neden olabileceğinden, boğaz çakrasında blokaj olduğunda ise meme çatlakları, enfeksiyon, apse oluşabileceğinden bahsetti. Emzirmede, görünen boyutta farklılık ve bireysellik ama bütünsel boyutta birlik ve teklik mesajları iletildiğini söyleyen Rathfisch, bu süreçte anne ve bebeğinin bütünün hayrına çalışan ilahi düzenin nefesine dönüştüğünü belirterek sunumu sonlandırdı.

Öğrencilerinin ilgi gösterdiği etkinlik, soruların cevaplanması ve Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı’nın söyleşinin anlam ve önemini belirten konuşmasıyla sona erdi.

 

X
Secure Login

This login is SSL protected