MENU

OMÜ Öğrencilerinin Diktiği 200 Fidan Toprakla Buluştu
03 Ocak 2022, Pazartesi - 10:25
Güncelleme: 03 Ocak 2022, Pazartesi - 11:11
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk ve Diplomasi Topluluğu ve İletişim Fakültesi Sine-Düş Topluluğu tarafından yürütülen fidan dikme etkinliği OMÜ Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü ve Çarşamba Adalet Ormanı’nda gerçekleştirildi.

Son zamanlarda farklı bölgelerde çıkan orman yangınlarıyla birçok ağaç zarar görmüştü. Bu yangınlarda oluşan zararları gidermek amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından fidan dikim etkinlikleri yapılmaya başlandı. Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Çarşamba Belediyesinin katkılarıyla OMÜ öğrencileri Antalya’nın Manavgat ilçesinde gerçekleşen yangınlar nedeniyle "Fidan Dikme" projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü ve Çarşamba Adalet Ormanı’na OMÜ öğrenci topluluklarının katılımıyla 200 adet fidan dikildi.

“Gelecek nesillere borçluyuz”

Ormanları korumak amacıyla bu projeyi gerçekleştirdiklerini belirten Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Didem Delidolu, “Ekolojik açıdan büyük öneme sahip ormanlarımızı koruyarak, gelecek nesillere borcumuzu ödemek adına bu etkinliği düzenledik. Vatandaşlarımıza düşen görev ve sorumluluk bilinci de bu projeye eklenince Okulumuzun topluluklarının birleşmesiyle Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü ve Çarşamba Adalet Ormanı’nda 'Fidan Dikme' etkinliğini gerçekleştirmiş olduk.” ifadelerini kullandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected