MENU

OMÜ Mezun Kimlik Kartı ve Uygulamasının Tanıtımı Yapıldı
19 Eylül 2022, Pazartesi - 15:28
Güncelleme: 28 Eylül 2022, Çarşamba - 11:22
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mezunlar Günü 2022 etkinlikleri kapsamında OMÜ Mezunlar Koordinatörlüğü tarafından başlatılan mezun kimlik kartı ve uygulamasının tanıtımı Mezunlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Altın tarafından gerçekleştirildi. 

Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Altın, mezun kimlik kartı uygulamasıyla, mezunlarla bağlarını güçlendirmek, iletişimi artırmak ve Üniversitenin çeşitli imkânlarından faydalanmalarının devamlılığını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

İki farklı seçenek

Mezun kimlik kartı için iki seçenek sunulduğuna dikkat çeken Altın, “Birincisi fiziki kimlik kartı almak isteyenler kart ücretini belirtilen hesaba yatırarak mezun kimlik kartı başvurularını mezun bilgi sistemi (mbs.omu.edu.tr) aracılığıyla yapmaları gerekiyor. Mezun bilgi sistemine üyeliğiniz yoksa önce üye kaydı yapmanız gerekmekte. Başvuru yapmadan önce lütfen kişisel bilgilerinizi güncellemeyi unutmayınız. Beyan etmiş olduğunuz adrese posta yoluyla mezun kimlik kartları ulaştırılacak. İkinci seçenek ise gelişen bilgi teknolojileri sayesinde sanal mezun kimlik kartı uygulamasıdır. Türkiye’deki Üniversitelerde ilk defa Üniversitemiz tarafından uygulanacak olan bu uygulama için mezun bilgi sistemi üzerinden mezunlarımız kolayca başvuru yapabilir ve akıllı telefonuna indirerek kullanabilirler. Sanal kart oluşturmadan önce lütfen kişisel bilgilerinizi güncellemeyi unutmayınız. Sanal kart başvurusu ücretsizdir.” ifadelerini kullandı.  

Çeşitli avantajlar sağlayacak

Altın, mezun kimlik kartı avantajlarını ise kampüse giriş-çıkış yapmak, sosyal tesis olanaklarından personele uygulanan indirim oranında faydalanmak, (konuk evi, sahil tesisleri, olimpik havuz, spor salonları, yemekhaneler) ve Merkez Kütüphane’yi kullanmak olarak sıraladı.

Mezun kimlik kartı avantajlarının her geçen gün kapsamının genişletileceğini ifade eden Altın, ilgili tüm detayların Mezunlar Koordinatörlüğü web sayfasında (mezun.omu.edu.tr) olduğunu belirtti.

Rektör Ünal’a temsilî kimlik kartı takdim edildi

Mezunlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Altın, mezun kimlik kartı tanıtımının ardından, OMÜ Mezunu olan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a temsilî kimlik kartı takdim etti. Mezun kimlik kartının üniversitemize ve tüm mezunlarımıza hayırlı olmasını dileyen Altın, “Bir OMÜ mezunu olarak Rektörümüz Prof. Dr. Yavuz Ünal’a mezun kimlik kartı takdim etmenin şerefini ve onurunu yaşıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

X
Secure Login

This login is SSL protected