MENU

OMÜ İLEF’ten İl Emniyet Müdürlüğünde “Etkili İletişim ve Stres Yönetimi” Eğitimi Dizisi
30 Kasım 2022, Çarşamba - 10:47
Güncelleme: 04 Aralık 2022, Pazar - 20:03
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi (İLEF) akademisyenlerince Samsun İl Emniyet Müdürlüğü personeline “Etkili İletişim ve Stres Yönetimi” eğitimi verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü çalışanlarının halkla ilişkiler ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi, hizmet verdiği toplum kesimi ile oluşabilecek iletişim sorunlarının engellenmesi, stres ile baş etme yöntemlerini öğrenmesinin amaçlandığı eğitim serisi İl Emniyet Müdürlüğünde 21 – 25 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Amir ve memur düzeyinde çalışanların katıldığı eğitimlerde; İLEF akademisyenleri Rektör Danışmanı ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Recep Yılmaz, İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mevlüde Nur Erdem, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Burcu Altıparmak ile Araştırma Görevlileri Betül Başer ve Nilay Tan Çakır görev aldı.

Etkili iletişim ve stres yönetimiyle kişisel ve kurumsal gelişim  

5 gün süren ve iletişim biçimleri, kurumsal imaj, stres ve stres faktörleri, çatışma, öfke kontrolü, stres-performans ilişkisi, empati vb. başlıklarla şekillenen eğitimlerde, bir yandan etkili iletişim kurabilmek için çalışanların kişisel becerilere yönelik farkındalığı ile motivasyonunun yükseltilmesini hedefleyen teknikler; diğer taraftan da kurumsal yeterliliğin güçlendirilmesi ile daha etkili ve verimli kullanılması adına strateji ve yöntemler ele alındı.

Doç. Dr. Yılmaz: “Çalışanlara stresi yenebilmelerinde ve iletişim süreçlerinde yeni ve etkili alışkanlıklar sağlamayı hedefledik”

Eğitimlerle ilgili bilgiler aktaran Rektör Danışmanı ve İLEF Hakla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Recep Yılmaz, katılımcılara kişisel, sosyal ve kariyer gelişimlerine destek olacak farkındalık ve becerileri kazandırarak çalışma hayatında verimli olmayı engelleyen stresi yenebilmelerinde ve iletişim süreçlerinde yeni ve etkili alışkanlıklar sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

“Stresten kaçamayız, ama onu yönetebiliriz”

Günümüz dünyasında stresin, hayatın bir parçası hâline geldiğine işaret eden Doç. Dr. Yılmaz, “Stresten kaçmak mümkün değil, ama iletişim becerilerinin arttırılması ve sosyal ilişkilerdeki gelişim, hem stres düzeyini düşürüyor hem de stres yönetimini önemli derecede etkiliyor. Dolayısıyla zorlu bir mesleğin içinde olan Emniyet Müdürlüğü mensuplarının iletişim kabiliyetlerini arttırmaları ve iş hayatında kurdukları iletişimin niteliğini geliştirmeleri stresle başa çıkmalarını kolaylaştıracaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

X
Secure Login

This login is SSL protected