MENU

OMÜ ile Somali Benadir Üniversitesinden İş Birliğini Güçlendirme Toplantısı
15 Aralık 2021, Çarşamba - 14:21
Güncelleme: 17 Aralık 2021, Cuma - 09:56
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, iki üniversite arasındaki ilişkileri geliştirmek ve iş birliği yapılacak hususlar üzerinde görüşmek amacıyla Somali’nin Benadir Üniversitesi Rektörü Dr. Mohamed Mohamud Hassan ile internet platformu üzerinden toplantı gerçekleştirdi.

Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu’nun da yer aldığı toplantıya; OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünden mezun, Benadir Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Genel Koordinatörü Ali Adan Hassan ve ilgili personel de katıldı.

“Ziraat ve veteriner hekimlik alanlarında OMÜ’den destek bekliyoruz”

Toplantıda Somali’nin Benadir Üniversitesini tanıtan Rektör Dr. Mohamed Mohamud Hassan, özellikle ziraat ve veteriner hekimlik alanlarında OMÜ’den destek beklediklerini ifade etti. Benadir Üniversitesinin, OMÜ’nün uzman personel ve öğrenci desteğine ihtiyaç duyduğunu belirten Dr. Mohamed Mohamud Hassan, OMÜ’nün bilimsel araştırmalarından ve tecrübelerinden de faydalanmak istediklerini kaydetti.

“Ortak çalışma alanları belirleyerek tematik iş birlikleri yapabiliriz”

Somali Benadir Üniversitesini tanımaktan mutluluk duyduklarını ifade eden OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal da “Geçmişte,  iki üniversite arasında iş birliği anlaşması yapıldı. Umarım ilerleyen zaman içerisinde de belirli alanlarda birlikte çalışma şansı yakalarız. Özellikle tıp, ziraat ve veteriner hekimlik, Üniversitemizin güçlü olduğu alanlar arasında. Bu noktada ortak çalışma alanları belirleyerek tematik iş birlikleri yapabiliriz.” dedi.

Uluslararası İlişkiler Biriminin yürütücülüğünde hazırlanacak bir iş birliği protokollüyle, ortak bir çalışmaya imza atmaktan memnuniyet duyacağını söyleyen Rektör Ünal, 2022 yılında Samsun’da yapılacak uluslararası teknoloji yarışması Teknofest’e, Benadir Üniversitesi teknik ekibini, Rektör Dr. Mohamed Mohamud Hassan’ın aracılığıyla davet etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected