OMÜ HADYEK XI. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Programı’nın Uygulama Eğitimi Devam Ediyor
03 Şubat 2022, Perşembe - 20:02
Güncelleme: 03 Şubat 2022, Perşembe - 20:03

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu Başkanlığı (HADYEK) tarafından düzenlenen “XI. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Programı”nda uygulamalı eğitime geçildi.

30'ar kişilik gruplar hâlinde 5 gün boyunca toplam 35 saat sürecek uygulamalara, OMÜ Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEHAM) ev sahipliği yapıyor.

12 farklı şehir ve 13 üniversiteden katılımcı

Eğitim boyunca her katılımcı, belirlenen eğitim programlarının gereklerini yerine getirdikten sonra yapılacak sınav sonucunda “Deney Hayvan Kullanım Sertifikası” almaya hak kazanacak. Kursa; 12 farklı şehir ve 13 Üniversiteden katılımcılar dâhil oldu.

HADYEK tarafından organize edilen “XI. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Programı” eğitiminin 40 saatlik teorik kısımları ise OMÜ Uzaktan Eğitim Merkezinin (UZEM) altyapı ve stüdyoları kullanılarak 130 katılımcı ile tamamlanmıştı.