MENU

OMÜ, Fas Maarif Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarında
23 Şubat 2023, Perşembe - 11:29
Güncelleme: 23 Şubat 2023, Perşembe - 21:55
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uluslararası İlişkiler Birimi ve Uzaktan Eğitim Merkezinden (UZEM) yetkili kişilerin bulunduğu heyet, Fas’ın Kazablanka ve Marakeş şehirlerinde düzenlenen üniversite tanıtım fuarına iştirak etti.

Fuara OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Yıldız katılım sağladı.

Türkiye'nin Fas Büyükelçisi Doğan da OMÜ standında

Kazablanka'daki üniversite tanıtım günleri fuarında kurulan OMÜ standını Türkiye Cumhuriyeti Fas Rabat Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan da ziyaret etti. Ziyarette Büyükelçi Doğan’a, OMÜ'ye ait ürünlerden hediye takdiminin ardından Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı'na (YÖS) dair bilgi verildi.

‘‘YÖS'ü gerçekleştirip, nitelikli öğrencileri seçerek güçlü kültürel, siyasi ve ticari bağlar kurmak gerekir’’

OMÜ’ye başarı dileklerinde bulunan Büyükelçi Ömer Faruk Doğan, Fas asıllı öğrencilerin Türk üniversitelerine yoğun ilgi gösterdiklerini ve bundan dolayı sınavların Fas'ta yapılmasının önemli olduğunu vurgulayarak "Nitelikli öğrencileri seçip güçlü kültürel, siyasi ve ticari bağlar kurmamız gerekir.” dedi.  OMÜ Ziraat Fakültesiyle Fas’ın ortak yürüttüğü projeden bahseden Büyükelçi Doğan, bu projelerin sayısının artması gerektiğinin altını çizdi.

Faslı öğrenciler OMÜ'yü tanıdı

Fuar boyunca görevli OMÜ'lü yetkililer, Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında okumak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını bu kurumlara kabul için başvururken kullanabilecekleri YÖS hakkında detaylar aktarmasının yanı sıra, sınav müracaat linklerini öğrencilerle paylaştı. Fuar, yoğun ilgi görürken yetkililer aynı zamanda OMÜ'nün fakülte ve programları hakkında bilgilendirmelerde de bulundu.

20'den fazla üniversitenin katıldığı fuar, 19 Şubat Pazar akşamı sona erdi. Fuar sonrasında değerlendirmelerde bulunan OMÜ, YÖS için Fas'ta gereken hazırlık ve bağlantıları oluşturdu.

X
Secure Login

This login is SSL protected