MENU

OMÜ, Endonezya’daki İş Birliği Anlaşmalarına Bir Yenisini Daha Ekledi
17 Kasım 2023, Cuma - 09:50
Güncelleme: 17 Kasım 2023, Cuma - 09:50
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Endonezya’nın Maulana Malik İbrahim Malang İslam Devlet Üniversitesi arasında eğitim alanında iş birliğini güçlendirmek için anlaşma imzalandı.

Protokol metnine; Maulana Malik İbrahim Malang İslam Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. M. Zainuddin ve OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır imza attı.

Protokol törenine;  Maulana Malik İbrahim Malang İslam Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. M. Zainuddin, OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır, Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Endonezya Fahri Konsolosu olan Dr. Eren Günhan Ulusoy ile Uluslararası Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu katıldı.

“Uluslararası iş birliklerini önemsiyoruz”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır iş birliği içinde olmanın iki tarafa da olumlu yansıyacağını belirterek, “Yaklaşık 50 yıl önce kurulan üniversitemizde; ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarıyla birlikte 55 bin öğrenciye eğitim veriyoruz. Öğrencilerimizin yüzde 10’u 120 farklı ülkeden gelen uluslararası öğrenciler oluşturuyor. Uluslararası iş birliklerini önemsiyoruz aynı zamanda uluslararası öğrenciler ve akademisyenleri üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. OMÜ, bölgesel ve ulusal kalkınmanın amaç ve odağında bulunan, teknolojik kalkınma hedeflerini yakından takip edip bu anlamda bilimsel ve AR-GE çalışmalarıyla sürekli kendini güncellemektedir. Üniversitenizi gözlemlediğim kadarıyla Eczacılık, Kimya gibi alanlarda kuvvetli olduğunuzu gördük. Özellikle bu alanlarla beraber hem öğrencilerimizin farklı bakış açısı kazanması adına hem de öğretim elemanlarımızın AR-GE çalışmalarını beraber yürütmek adına bu tür iş birliklerini önemsediğimizin tekrar altını çizmek istiyorum. Bu protokolle birçok öğrencinin ve akademik personelin bilimsel ve kültürel alanda kendilerini geliştirebileceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

OMÜ Rektörlüğüne ziyaret

AKM’de düzenlenen program önceci Maulana Malik İbrahim Malang İslam Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. M. Zainuddin ve beraberindeki heyet, OMÜ Rektörlüğünü ziyaret ederek Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır ile ikili görüşmelerde bulundular. Ziyarete; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Uluslararası Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu da eşlik etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected