OMÜ, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 6. Yıl Dönümü Etkinliklerine Katıldı
16 Temmuz 2022, Cumartesi - 01:30
Güncelleme: 17 Temmuz 2022, Pazar - 01:30

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 6. yıldönümünü Samsun'da çeşitli etkinliklerle anıldı. Samsun’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri sabah şehitlik programları ile başladı. Daha sonra Büyük Cami’de Mevlidi Şerif okutuldu. Protokol üyeleri 15 Temmuz’da şehit olan Samsunlu şehitlerin ailelerine ziyaret gerçekleştirdiler. Etkinlik akşam saatlerinde Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü ile devam etti. 100’ü aşkın kişi DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinlik alanına kadar yürüdü. Protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı yürüyüşe mehter takımı öncülük etti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinlikler saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında Kur'anı Kerim' i Güzel Okuma yarışı birincisi Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hafız Mustafa şehitler için Kur’an okudu. Okumasının ardından İl Müftüsü Seyfullah Çakır tarafından dualar edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Samsun Programı için Cumhuriyet Meydanında kurumlar tarafından stantlar açıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Recep Sancak, Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır, Genel Sekreter Yardımcısı Serap Sezer, akademik ve idari personeli programa katıldı. Rektör Ünal, alanda açılan stantları ziyaret ederek ilgililerle sohbet etti.