MENU

MÜDEK’ten Harita ve Endüstri Mühendisliği Bölümlerine Akreditasyon
11 Temmuz 2019, Perşembe - 17:04
Güncelleme: 16 Ocak 2020, Perşembe - 13:06
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi’nin Harita Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümleri akredite edildi.

Dernek takım üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda; söz konusu bölümlerin derneğin ölçütlerini sağladığı sonucuna varılarak, Harita Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği Lisans Programları, 2 yıllık akreditasyon kalite belgesi almaya hak kazandı.

1 Mayıs 2019 tarihi itibariyle başlayan akreditasyon süreci, 30 Eylül 2021 tarihinde sona erecek. Akreditasyon belgelerini Endüstri Mühendisliği Bölümü adına Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sermin Elevli, Harita Mühendisliği Bölümü adına da Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sebahattin Bektaş, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in elinden aldı. Rektör Bilgiç, başarıları dolayısıyla iki bölümü de tebrik etti.

Daha önce Matematik ve İstatistik Bölümleri de almıştı

Bilindiği gibi geçtiğimiz şubat ayında, OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nin Matematik ve İstatistik Bölümleri de Fen Edebiyat Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından akredite edilmişti.

Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE - European Network for Accreditation of Engineering Education) adlı kuruluş ile Washington Accord (WA) üyesi olan MÜDEK, 2002 yılında kurulduktan sonra 2003 yılında mühendislik programlarının değerlendirmesine başlamıştır.  2007 yılında dernekleşmesinin ardından çeşitli disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla halen faaliyetlerini sürdürmektedir.

X
Secure Login

This login is SSL protected