MENU

Kuruluşunun 49’uncu Yıl Dönümünde OMÜ, Mensuplarıyla İftar Programında Buluştu
02 Nisan 2024, Salı - 14:31
Güncelleme: 03 Nisan 2024, Çarşamba - 10:34
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Geçmişten günümüze bilimin ve eğitimin ışığında ilerleyen Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), mensuplarıyla kuruluşunun 49’uncu yıl dönümünde düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Kuruluş yıl dönümü kutlama etkinleri kapsamında OMÜ Yaşam Merkezi’nde düzenlenen ve OMÜ ailesi bireylerinin yoğun ilgi gösterdiği iftar programına; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Barosu Başkanı Avukat Pınar Gürsel Yıldıran, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır, Prof. Dr. Murat Terzi, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. İdris Varıcı, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

İftar programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Ramazan Ayı’nın insanların tanışması ve kaynaşması için fırsat olduğunu söyleyerek Üniversitenin 49’uncu yılındaki böylesine güzel bir buluşmada olmaktan duyduğu mutluluğu ve memnuniyeti dile getirdi. Rektör Ünal, İslam dünyasının hayırlı bir Ramazan Ayı geçirmesini temenni ederek şimdiden OMÜ mensuplarının Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.

Rektör Ünal: “OMÜ’nün kurulmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, aramızdan ayrılan büyüklerimizi de hayırla yâd ediyorum”

OMÜ’nün yaklaşık yarım asırlık bir üniversite olduğunun altını çizen Rektör Ünal, “Bugün geldiğimiz noktada geçmişe gururla bakıyoruz. Her gelen yönetimin, bir öncekinden daha güzel işler yaparak hem hizmet noktasında öne çıkmalarını hem de çalışanlar arasındaki aidiyet bağlarını güçlendirmesini çok değerli buluyorum. Böyle bir günde OMÜ’nün kurulmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken, aramızdan ayrılan büyüklerimizi de hayırla yâd ediyorum.” şeklinde konuştu.

“İlerleyen süreçlerde OMÜ’nün ‘Araştırma Üniversitesi’ olarak büyük başarı yakalayacağına hep birlikte şahit olacağız”

OMÜ’nün bugün geldiği konuma ilişkin değerlendirmelerini sürdüren Prof. Dr. Yavuz Ünal, devamında şunları kaydetti:

“Eğitim, araştırma ve topluma hizmet politikalarındaki revizyon ve uygulamadaki kararlılığın sonucu olarak YÖKAK'tan (Yükseköğretim Kalite Kurulu) 2021 yılında kurumsal akreditasyon belgesi aldık. Üniversitemiz 2023 yılında 'Yüksek Öğretimde İnovasyon ve Başarı' ödülüne layık görülmüş, ‘Aday Araştırma Üniversitesi’ olarak tanımlanmış ve gözleme alınmıştır. İlerleyen süreçlerde OMÜ’nün ‘Araştırma Üniversitesi’ olarak büyük başarı yakalayacağına hep birlikte şahit olacağız. Ayrıca OMÜ, girişimci ve yenilikçi üniversiteler arasındaki yerini de 11 basamak yükselterek 35. sırada yer almış, URAP sıralamasında 26, Webometrics'te 21, etkili üniversiteler sıralamasında 18, patentleme ve patentlerini ticarileştirmede üniversiteler arasında ilk 10 içerisinde yer almıştır.”

“Bölgesinde başta sağlık alanı olmak üzere birçok alanda en iyi kurumuz”

OMÜ’nün bölgesinde başta sağlık alanı olmak üzere birçok alanda en iyi kurum olma özelliğini devam ettirdiğine dikkat çeken OMÜ Rektörü, “Bugün geldiğimiz noktada Üniversitemiz, girişimci ve yenilikçi ruhuyla adından söz ettirmekte, farklı alanlarda etkisini hissettirmektedir. Dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Üniversitemiz, araştırma geliştirme (AR-GE) çalışmalarını önceleyerek, lisans düzeyindeki araştırmacıları desteklemek suretiyle ekosistemini geliştirmeyi ve tabana yaymayı hedeflemektedir. Bu amaçla Millî Eğitimle Bakanlığıyla iş birliği yapmış ve OMÜ Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin kurulmasına ön ayak olmuştur. Üreten her sektörün gereksinimi olan nitelikli personel ihtiyacını karşılayacak sertifikalı eleman yetiştirmek suretiyle de insan kaynağını iyileştirmeye çalışmaktadır. Ayrıca tüm bu gelişmelere ek olarak OMÜ Vakfını da güçlendirerek Üniversiteye katkı sağlayacak bir güç mekanizması oluşturduk.” diye konuştu.

“OMÜ, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden biri hâline gelmiştir”

Rektör Ünal, OMÜ’nün katettiği mesafenin dikkate şayan olduğuna işaret ederek konuşmasını şöyle tamamladı:

“OMÜ, sadece bilgi üreten bir kurum değil, aynı zamanda içinden yeşerdiği topluma hizmet etme, kültürel birikimi ve değerleri koruma misyonunu da üstlenmiştir. Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizin bu misyon doğrultusunda yetiştirilmeleri; akademisyenlerimizin bu misyon doğrultusunda faaliyet göstermeleri için çabalıyoruz. Kuruluşunun 49. yılında Üniversitemiz, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden biri hâline gelmiştir. Bu başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve mezunlarımıza teşekkür ediyoruz. Geleceğe güvenle bakarken, Üniversitemizin daha da ileriye taşınması için çalışmaya devam edeceğiz. Bilimin rehberliğinde, daha aydınlık bir gelecek için el ele vererek başarılarımızı artırmaya devam edeceğiz.”

İftar programı, hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected