Küresel İklim Krizi ve Cop28: İklim Değişikliğiyle Mücadele ve Sürdürülebilirlik Gündeminde Bizleri Neler Bekliyor?
21 Mart 2024, Perşembe - 10:24
Güncelleme: 21 Mart 2024, Perşembe - 10:24

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇEVSAM), Çevre Mühendisliği Bölümü ve Çevre Topluluğu tarafından "Küresel İklim Krizi ve COP28: İklim Değişikliğiyle Mücadele ve Sürdürülebilirlik Gündeminde Bizleri Neler Bekliyor?" konulu çevrimiçi konferans düzenlendi.

Konferansa, ÇEVSAM Müdürü Prof. Dr. Nurdan Gamze Turan, Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feryal Akbal, ÇEVSAM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hülya Aykaç Özen, Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Kuleyin, Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahtiyar Öztürk ve Çevre Topluluğu

Başkanı, OMÜ İklim Elçisi Yusuf Dursun Durmuş gibi akademisyenler ile yaklaşık 200 öğrenci katılım sağladı.

Boğaziçi Üniversitesi KAKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Entegre Raporlama Derneği Türkiye Genel Sekreteri Dr. Aylin Alagöz'ün konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, Avrupa Yeşil Mutabakatı, Paris İklim Anlaşması, COP28 çıktıları ve İklim Değişikliği ile mücadelede doğru adımlar, Döngüsel Ekonomi ve Kaynak Verimliliği gibi birçok konu ele alındı.

Konferans, katılımcıların soru ve cevapları ile sona erdi.