MENU

KÖKMER Öğrencilerinin Hazırladığı Makale Uluslararası Dergide Yayımlandı
28 Mart 2023, Salı - 14:05
Güncelleme: 19 Mart 2024, Salı - 11:22
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

2019 yılı sonlarında aktif olarak faaliyetlerine başlayan mevcutta 6’sı TÜBİTAK, 2’si Gilead Sciences (Sanayi) ve 7’si BAP tarafından desteklenen 15 proje ile Ar-Ge çalışmalarına devam eden Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kök Hücre Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÖKMER), kurum içi ve kurum dışı işbirlikleri ile ivmesini yükseltmeye devam ediyor.

Öğrencilere makale yazmaları konusunda yol gösterici oldu

Proje potansiyelinin artmasıyla birlikte 2021 yılından itibaren yaz stajı için öğrenci kabulüne başlayan KÖKMER, akademisyenlerin destekleri ile ilk staj öğrencilerine dönemin önemli sorunlarından olan Covid-19 tedavisinde kök hücre uygulamaları hakkında derleme makale yazmaları konusunda yol gösterici oldu.

Makale uluslararası statüde yer alan dergide yayımlandı

Staj öğrencileri Begüm Nisa Kasaplı, Şimal Yaren Duran, Tunahan Geçit tarafından hazırlanan, Öğr. Gör. Dr. Esra Albayrak ve Öğr. Gör. Dr. Melek Yüce tarafından geliştirilerek düzenlenen "Mesenchymal Stem Cell Applications for the Treatment of Covid-19: Clinical Perspective" başlıklı derleme makale Uluslararası Statüde olan International Journal of Stem Cell Research & Therapy dergisinden kabul alarak yayımlandı.

Öğr. Gör. Dr. Melek Yüce: "Öğrencilerin akademik eğitimlerini ve gelişimlerini önemsiyoruz"

KÖKMER’in yaptığı çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Merkez Müdürü Öğr. Gör. Dr. Melek Yüce, "Merkez olarak Ar-Ge faaliyetleri kadar öğrencilerin akademik eğitimleri ve gelişimlerini de çok önemsiyoruz. Şu ana kadar Merkezin desteklediği 4 lisans öğrenci projesi TÜBİTAK’tan, 1 lisans öğrenci projesi de BAP’tan destek aldı. Aynı zamanda Merkezde staj yapan öğrencilere laboratuvar çalışmaları konusunda deneyim kazanmalarını sağlarken eş zamanlı olarak araştırma yapma, akademik literatür tarama ve akademik makale yazımı konusunda da destek vererek akademik gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Merkezde 3 yıl gibi kısa süre içerisinde önemli sayıda proje çalışmalarının yanında kurum içi ve kurum dışı akademisyenlere, araştırmacılara farklı faaliyet alanları konusunda da hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu konuda çalışma arkadaşlarıma da özverili ve istekli çabalarından dolayı çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected