KİTAM’ın Akreditasyon Standardı Eğitimi Başladı
27 Kasım 2019, Çarşamba - 13:19
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 17:06

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma Merkezi (KİTAM) çalışanları ve OMÜ Çevre Mühendisliği öğretim elemanlarına yönelik "Akreditasyon Standardı" eğitimi başladı.

OMÜ; kalite çalışmaları kapsamında laboratuvar akreditasyonu alanındaki faaliyetlerine hız verdi.

Akreditasyon Standardı (TS EN ISO/IEC 17025:2017) ile başlayan ve KİTAM Seminer Salonu'nda gerçekleştirilen eğitimler; ölçümlerin izlenebilirliği, metot validasyonu ve verifikasyonu, sertifikalı referans malzeme üretimi ve kullanımı, laboratuvarlarda iç kalite kontrol konularıyla sürüyor. Laboratuvar cihazlarının kalibrasyonu ve güvenirliği, akreditasyon ve uluslararası boyutu, üniversite araştırma laboratuvarlarında akreditasyonun önemi ve gerekliliği gibi farklı boyutları kapsayan ve  Dr. Gülen Yeşilören tarafından verilen eğitimler aralık ayı sonuna kadar devam edecek.

Eğitimler kapsamında KİTAM çalışanları ve OMÜ Çevre Mühendisliği öğretim elemanları, gerekli Akreditasyon Standardı eğitimlerini tamamlamalarının ardından sertifika almaya hak kazanacak.