MENU

KİTAM-Çevre Mühendisliği İşbirliği TÜRKAK Akreditasyon Belgesiyle Taçlanıyor
18 Ocak 2022, Salı - 11:41
Güncelleme: 24 Mart 2022, Perşembe - 10:57
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (KİTAM) ile Çevre Mühendisliği Bölümü arasındaki işbirliği sonucunda oluşturulan Çevre Ölçüm Analiz Biriminin ilk akreditasyon denetimi, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı yönetiminde yapılan toplantıya; Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri, KİTAM personelleri ile TÜRKAK Başdenetçisi İpek Kaşıkçı, TÜRKAK denetçisi Emine Aslı Ayan Dikkatli katıldı.

Prof. Dr. Fehmi Yazıcı’nın kaliteyi merkeze alan yönetim anlayışı ve Üniversite üst yönetimi tarafından kalite süreçleri ve akreditasyona verilen öneme ilişkin konuşmasının ardından denetim süreci başladı.

2 gün süren denetimin ardından süreç başarıyla tamamlanarak KİTAM’ın akredite olmasına yönelik karar denetim ekibi tarafından Türk Akreditasyon Kurumuna bildirildi. Birim kapsamında akreditasyonu gerçekleştirilen analizlerle KİTAM, kalite ve akreditasyon süreçlerini üst noktaya çıkararak bölüm işbirlikleriyle kapsam ve analiz bakımından yeni süreçleri başarıyla hayata geçirdi.

OMÜ Bilimsel Araştırma Projeleri tarafından finanse edilen ve çevre mühendisliği öğretim üyeleri Prof. Dr. Gülfem Bakan ve Doç. Dr. Andaç Akdemir’in yürütücülüğünde kurulan Çevre Ölçüm Analiz Laboratuvarı, KİTAM Müdürü Doç. Dr. Kubilay Yıldırım ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Gülen Yeşilören Akal’ın destekleriyle 2019 yılında faaliyetine başladı.

Pandemi döneminde çevre mühendisliği araştırma görevlileri ve Dr. Arife Şimşek’in yoğun emekleriyle hayata geçirilen atık su analizleri bölgesel açıdan önemli bir boşluğu dolduracak.  Öğr. Gör. Dr. Gülen Yeşilören Akal tarafından yürütülen TS EN ISO/IEC 17025 kalite yönetim sistemi ise denetimden, sadece ilave kanıt gerektiren birkaç eksiklikle geçerek önemli bir başarıya imza attı.

Kapanış toplantısında bu başarının altını çizen denetim ekibi, Üniversite’nin üst kalite hizmet veren laboratuvarının bulunmasının gurur verici olduğunu ve denetimi gerçekleştirmiş olmaktan duydukları iyi temennileri dile getirdi.
Merkez Müdürü Doç. Dr. Kubilay Yıldırım ise KİTAM’da kurulan numune kabul ve akreditasyon süreçlerinin diğer bölüm işbirlikleriyle yeni analiz ve akreditasyonlarla kapasitesinin artarak devam edeceğini belirtti.

Denetim karşılıklı başarı temennilerinin ardından sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected