MENU

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Mezuniyeti Coşkuyla Kutladı
07 Temmuz 2023, Cuma - 12:55
Güncelleme: 08 Temmuz 2023, Cumartesi - 10:13
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, 2022-2023 eğitim öğretim yılı mezunlarını verdi. Buna ilişkin düzenlenen törende öğrenciler mezuniyet heyecanı yaşayarak başarı belgelerini aldı.

OMÜ Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen mezuniyet törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Keleş, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ömer Saraç, akademisyenler ve mezun olan öğrenciler ile aileleri katıldı.

OMÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin mezunlarının mesleğe adım attığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

“Cumhuriyetin 100. Yılında mezun olan öğrencilerimizle ne kadar gurur duysak azdır”

Törenin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, “Bu özel günler hepimizin hayatında büyük önem arz ediyor. Bütün eğitim hayatımı ve kariyer basamaklarını OMÜ’de tamamlamış biri olarak, burada konuşma yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Fakültemizde yer alan 8 bölüm; Arkeoloji, Psikoloji, Sanat Tarihi, Coğrafya, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Felsefe bölümleri, toplumun ve insanın refahı için oldukça önemlidir. Mezun öğrencilerimiz bugün lisans eğitimini tamamlayarak diplomalarını kayda değer bir Üniversite olan OMÜ’den aldı. Cumhuriyetin 100’üncü yılında mezun olan öğrencilerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Bu önemli tarihi hayatları boyunca gurur duyarak anacaklar. Mezunlarımız, hocalarından aldıkları teorik ve uygulamalı bilgileri en iyi şekilde sahada göstereceğine şüphem yok. Mesleğinizi en iyi şekilde icra etmenizi diliyorum. Toplumun sizden önemli beklentileri var. OMÜ ailesi olarak daima yanınızdayız.” diye konuştu.

“Fakültemizin yeni adıyla ilk mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz”

Depremde hayatını kaybeden Psikoloji Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Hüseyin Demir’i anarak konuşmasına başlayan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Keleş, “Bugün burada, Fakültemizin yeni adıyla ilk mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesinde; Arkeoloji, Coğrafya, Felsefe, Psikoloji, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı programlarından mezun olacak olan öğrencilerimizi uğurlamak için bir aradayız. Öncelikle bu anlamlı günde bizlere katıldığınız ve sevincimize ortak olduğunuz için şahsım ve tüm İnsan ve Toplum Fakültesi adına herkese teşekkür ediyor, törenimize hoş geldiniz diyorum.” ifadelerini kullandı.

“Hayat öykünüzün diğer bölümlerini yazarken herkes farklı bir çizgide ilerleyecek”

OMÜ ailesinin daima öğrencilerinin yanında olduğunu vurgulan Dekan sözlerini şöyle tamamladı:

“Akademisyen arkadaşlarımız öğrencilere sadece bilgi vermekle kalmadınız, aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir üniversite mezunu olarak topluma karşı görevlerini öğrettiniz. Unutmayın ki hayat öykünüzde önemli bir bölümü bitirmiş bulunmaktasınız. Hayat öykünüzün diğer bölümlerini yazarken herkes farklı bir çizgide ilerleyecek, ilerleyeceğiniz bu çizginin sizlere başta sağlık olmak üzere başarı ve mutluluk getirmesini temenni ederim.” dedi.

“Öğrenmek için sürekli arayış içinde ol”

Konuşmasını gerçekleştirmek için kürsüye çıkan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakülte birincisi Sanat Tarihi Bölümü mezunu Emre Arslan ise, “Dört yıl önce eğitimin kapısını çaldığımız bu güzide üniversiteden ayrılıyoruz. Benim hayat düşüncem;  ‘Hayata doymak bilmez bir merakla yaklaş, öğrenmek için sürekli arayış içinde ol’. Ben bu düşüncelerle Sanat Tarihi bölümüne başladım. Aslında mezun olmamız öğrenme yolunda hepimiz için yeni bir başlangıç. Hayatımızın bütün anında bilgilenmeye, öğrenmeye açık olmamız dileğiyle. Hocalarımızın bizlere öğrettiği şekilde daima mesleğine sahip çıkan, işine ve hizmet sunduğu insanlara saygı duyan, etik değerlere bağlı kalan, ahlaklı, vicdanlı, ayrım yapmadan karşısındakinin yararını gözeten, toplumun refahı için çabalayan bilinçli ve duyarlı bireyler olacağız. Ondokuz Mayıs Üniversitesi mezunu olma ayrıcalığını ve sevincini paylaştığım arkadaşlarımı tebrik ediyor, hepsine ileriki hayatlarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren Fakülte birincisi Sanat Tarihi Bölümü mezunu Emre Arslan, ikincisi Tarih Bölümü mezunu Selma Kaplan ve üçüncüsü Türk Dili Edebiyatı mezunu Aleyna Küçükyağar'a hediyeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. 

Mezuniyet töreninin sonunda başarı belgelerini alan öğrenciler, keplerini havaya atarak mezuniyet sevinci yaşadı.

X
Secure Login

This login is SSL protected