MENU

Hemşirelikte III. Kariyer Geliştirme Sempozyumu Başarıyla Tamamlandı
25 Nisan 2023, Salı - 09:59
Güncelleme: 25 Nisan 2023, Salı - 09:59
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünün düzenlediği “Hemşirelikte III. Kariyer Geliştirme Sempozyumu” alanında uzman birçok kişinin katılımıyla başarıyla tamamlandı.

Hemşirelik öğrencilerinin, mesleklerinde gelecek hedefi belirlemelerini ve bu süreçte onlara donanım kazandırmayı hedefleyen sempozyuma 201 Hemşirelik Bölümü öğrencisi katıldı.

Başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu’nun yaptığı sempozyumun düzenleme kurulunda ise Arş. Gör. Dr. Dilek Çelik Eren, Arş. Gör. Dr. Mesiya Aydın, Arş. Gör. Dr. Güven Soner ve Arş. Gör. Emel Güven yer aldı.

“Hemşirelikte III. Kariyer Geliştirme Sempozyumu” Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şenay Arlı ve Sempozyum Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu’nun açılış konuşmaları ile başladı. Çavuşoğlu, açılış konuşmasında öğrencilere geleceğe dair hayal kurmalarını ve ona ulaşmak için çaba göstermelerinin önemini vurgulayarak gelenekselleşen kariyer geliştirme sempozyumunun öğrencilerin kariyerler planlamalarına yönelik sunduğu fırsatlarla faydalı bir etkinlik olduğunun altını çizdi.

Açılış konuşmalarından sonra OMÜ Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlknur Aydın Avci, ‘Lisansüstü Eğitim Olanakları’ adlı sunumuyla öğrencilere yüksek lisans ve doktora eğitim şartları, bunların sunduğu fırsatları ve yurt içi-yurt dışı burs olanakları hakkında bilgi verdi. Ardından OMÜ SUVAM Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Şepnem Kayan, ‘Yeni Atama Sonrası Süreç’ başlıklı sunumuyla yeni göreve başlayan bir hemşire için uyum süreci ve çalışma şartlarını açıkladı.

Alanlarında deneyimli I. Basamakta Halk Sağlığı Hemşiresi Gamze Gülsüm Kaya ile İş Sağlığı Hemşiresi Merve Altınışık Özbay, Hemşirelik öğrencilerine alanları ile ilgili uygulamalarını aktardı. Kaya, Halk Sağlığı Hemşireliği uzmanlığı sürecini ve I. basamaktaki rol ve sorumluluklarını ayrıca deprem bölgesinde halk sağlığı hemşiresi olarak görev aldığı dönemdeki uygulamaları açıklayarak toplum sağlığını koruma ve geliştirmede koruyucu sağlık uygulamaları kapsamında halk sağlığı hemşireliğinin önemine vurgu yaptı. Özbay da, iş sağlığı hemşiresi olmak için yapılması gerekenler ve çalışma alanlarını anlatarak yeni yönetmelikte diğer sağlık personeli adı altında tanımlandığını belirtti. 

Sempozyumunda ayrıca İŞKUR İş Kulubü’den Çiğdem Çakır Beyhan tarafından ‘Uygulamalı ve Sertifikalı İş Arama Becerileri Eğitimi’ gerçekleştirildi. Bu eğitim kapsamında öğrencilerimize beden dilinin doğru kullanılması, öz geçmiş hazırlama ve iş görüşmesi gibi konuları kapsayan, video ve interaktif uygulamalarla desteklenen bir eğitim verildi.

Sempozyum, öğrencilerin olumlu geri bildirimleri ve yönelttikleri soruların cevaplanmasıyla interaktif olarak sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected