MENU

Hemşirelik Öğrencilerinden Vatandaşlara Yönelik Yüz Yüze Eğitimler
17 Kasım 2021, Çarşamba - 22:19
Güncelleme: 18 Kasım 2021, Perşembe - 09:29
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencileri; birey, aile ve toplum sağlığının korunması hakkında bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarına imza attı.

Etkinliklerde, bireylere sağlıkla ilgili doğru bilgilerin aktarılması ile sağlıklı yaşam alışkanlıkları ve tarzının kazandırılması hedeflendi.

Öğrenciler Canik Sağlıklı Hayat Merkezi’nde vatandaşlarla baş başa

Hemşirelik 4. sınıf öğrencileri bu kapsamda “Halk Sağlığı Hemşireliği” dersi özelinde uygulama yaptıkları Canik İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Öğrenciler, Merkeze başvuran vatandaşlara “Aile Planlaması”, “Kanser Erken Tanı Yöntemleri”, “Anne Sütü ve Önemi”, “Covid-19 Hastalığından Korunma” konularında bire bir eğitimler vererek farkındalık oluşturmaya çalıştı.

Bulundukları Canik Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde bilgi ve donanımları doğrultusunda becerilerini ortaya koyan Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri, böylelikle Üniversite dışında da mesleki yetkinliklerini aktif bir şekilde kullanabilme şansına sahip oldu. Etkinliğin sonuç verici ve kalıcı olması için görüştükleri vatandaşların hayat şartları ve olanaklarını dikkate alan öğrenciler, mesleki gelişimlerine katkı sunacak tecrübeler edindi.

Farkında ol, geç kalma!

Uygulamalarda “Farkında ol, geç kalma” mesajı veren Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri, toplumu tehdit eden hastalıklar ile halk sağlığının korunması ve sürdürülebilirliğine ilişkin farklı konularda mesleki gereklilikleri sergileyip aydınlatıcı ve destekleyici faaliyetlerde bulunmanın önemine dikkat çekti.

Çocuk yuvasında minikler Covid-19’a karşı bilgilendirildi

Öte yandan Hemşirelik Bölümü öğrencileri, Halk Sağlığı Hemşireliği dersi uygulamaları doğrultusunda bulundukları çocuk yuvasında miniklere Covid-19 hastalığı hakkında bilgiler vererek, onlara bu hastalıktan korunma yollarını uygulamalı olarak öğretti.

X
Secure Login

This login is SSL protected