MENU

Hemşirelik Bölümü’nde İletişim Becerileri Konferansı Düzenlendi
22 Mart 2021, Pazartesi - 10:33
Güncelleme: 22 Mart 2021, Pazartesi - 10:33
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Evde Hasta Bakımı Hemşireliği Lisansüstü Eğitim Programı kapsamında, Anadolu Üniversitesi (AÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erkan Yüksel, Evde Sağlık Eğitimi İletişim ve Danışmanlık İlkeleri dersine konuk oldu.

Moderatörlüğünü Dr. öğretim üyesi Figen Çavuşoğlu’nun yürüttüğü çevrimiçi konferansta Prof. Dr. Erkan Yüksel “İletişim Becerileri” konulu sunumunu hemşirelik lisans ve lisansüstü öğrencilerine yaptı. Sunum, öğrencilerin ve öğretim elemanlarının yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleşti.

“İletişimde anlamanın yolu anlaşmak ve anlaşılmaktan geçer”

Prof. Dr. Yüksel sunumu sırasında iletişimin 5N1K’sının, “Ne, nasıl, neden, nerede, ne zaman, kim sorularını anlamak, anlaşmak ve anlaşılmak üzerinde önemli olduğunu, bunları yönetebiliyorsak iletişimi sağlıklı bir şekilde sürdürebiliriz.” ifadelerine değindi. Yüksel, konuşmasına iletişim temellerinin “güler yüz, tatlı dil, anlayış, sabır, yumuşak üslup, yavaş, sakin ve anlaşılır bir anlatım, zaman ayırma, soru sorma, geri bildirim gibi unsurlarla ilişkilidir.” dedi.

X
Secure Login

This login is SSL protected