MENU

Hemşirelik Bölümü Toplumsal Duyarlılık Çalışmalarına Devam Ediyor
07 Haziran 2022, Salı - 11:13
Güncelleme: 07 Haziran 2022, Salı - 11:15
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri Kamil Duman, Özlem Dervişoğlu, Zeynep Özcan, Duygu Şahin ve Fatma Nur Ceylan, “Siz de Bir Sokak Hayvanı Koruyucusu Olun” adlı çalışmayla anaokulu öğrencilerinin sokak hayvanlarını tanıması ve sorunlarına duyarlı olunması için farkındalık projesi gerçekleştirdi.

Toplumsal Duyarlılık Çalışması Dersi kapsamında gerçekleştirilen proje Dr. Öğr. Üyesi Özge İşeri, Öğr. Gör. Cansev Bal, Dr. Öğr. Üyesi Özge Öz Yıldırım, Arş. Gör. Dr. Hatice Uzşen, Öğr. Gör. Dr. Ayşe Metin, Öğr. Gör. Dr. Belgin Şen Atasayar danışmanlığında yürütüldü.

Proje kapsamında düzenlenen faaliyetlerden ilkinde bu konuya yönelik olarak Çarşamba Değirmenbaşı Anaokulunda öğrenim gören 5-6 yaş grubu çocuklara; sokak hayvanlarının tanıtımı, hayvanlara yönelik duygular ve şefkati tanılama, sokak hayvanlarının barınma ve beslenmesindeki doğru yöntemler, hastalığı olan sokak hayvanlarını fark etmek konulu eğitimler verildi. Verilen eğitimlerde aktif eğitim yöntemlerini kullanan öğrenciler, yapılan etkinliklerini ön test ve son test ile değerlendirildi.

Projenin ikinci aşamasında ise İzmir Türk Hemşireler Derneği Şubesi Toplumsal Duyarlılık Öğrenci Projeleri Yarışması’na başvurularak yapılan bilimsel kurul değerlendirmesi sonucunda proje üçüncülük ödülü almaya hak kazandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected