Hemşirelik Bölümü Öğrencileri Organ Bağışının Önemine Dikkat Çekti
17 Kasım 2022, Perşembe - 14:36
Güncelleme: 17 Kasım 2022, Perşembe - 14:36

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği dersi kapsamında 4. Sınıf hemşirelik öğrencileri açtıkları stant ile organ bağışının önemine dikkat çekti.

İlk olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Aynur Arslan ‘Organ Bağışı ve Organ Nakli’, Hemşirelik Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Özge İşeri ise ‘Organ Naklinin Etik Yönü’ konulu sunumları ile hemşirelik bölümü öğrencilerini bilgilendirdiler.

Daha sonra ise hemşirelik öğrencileri Sağlık Bilimleri Fakültesi kantininde açtıkları stant ile fakülte öğrencilerine yönelik bilgilendirme ve farkındalık çalışması gerçekleştirdi. Standı ziyaret eden öğrencilere organ bağışı ile ilgili bilgiler paylaşıldı ve organ bağışının öneminden bahsedildi.

Öğrenciler tarafından büyük ilgi gösterilen stantta, yaklaşık 200 öğrenciye organ bağışına yönelik bilgilendirme yapıldı.