MENU

Hemşirelik Bölümü ‘İletişim Kapsamında Beden Dili ve Yansımaları’ Adlı Etkinlik Düzenledi
15 Ocak 2024, Pazartesi - 11:20
Güncelleme: 15 Ocak 2024, Pazartesi - 11:22
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Sosyal Etkinlik Komisyonu tarafından düzenlenen ‘İletişim Kapsamında Beden Dili ve Yansımaları’ etkinliği gerçekleştirildi. 

Sağlık Bilimleri Fakültesi konferans salonunda düzenlenen ve tüm sınıfların davetli olduğu etkinliğe çok sayıda öğrenci ile öğretim elemanları katılım sağladı. Program, Hemşirelik Bölümü Sosyal Etkinlik Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Özge Öz’ün açılış konuşması ile başladı. 

“İletişim Kapsamında Beden Dili ve Yansımaları” başlıklı sunumunu gerçekleştiren Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Buğra Genç, iletişim unsurlarının en etkili olanının beden dili olduğunu vurgulayarak “Vücudumuz konuşuyor duyuyor musun?” sorusu ile etkili bir başlangıç yaptı.

Buğra Genç, iletişim içinde olduğumuz insanların kollarını bağlama şeklinin, elini konumlandırdığı yerin ve hatta başparmakların konumunun kişinin iletişime açık olup olmadığının önemli bir göstergesi olduğunu belirtti. Daha sonra Genç, iletişim esnasında aşırı göz teması kurmanın, sürekli hareket etmenin, el ovuşturma ve saat yüzük gibi aksesuarlarla ilgilenmenin iletişimi engelleyen hatta o anda iletişim kurmak istememenin önemli belirtileri olabileceğini vurguladı.

Etkinlik soru cevap ve interaktif bir şekilde devam etti. Etkinlik Doç. Dr. Buğra Genç’e teşekkür belgeleri takdimi ile son buldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected