MENU

Gönüllü Gençler Türk Kültürünü Tanıttı
06 Mart 2020, Cuma - 09:27
Güncelleme: 18 Mart 2020, Çarşamba - 15:22
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

OMÜ Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Dr. Belgin Bal İncebacak yürütücülüğünde Gönüllü Gençler İle Sosyal Sorumluluk Projesinin üçüncü etkinliği olan “Türk Kültürünü Tanıyalım” adlı etkinlik, Ziraat Fakültesi Ön Kuluçka Merkezi’nde başarılı bir şekilde tamamlandı.

Türk ve yabancı uyruklu üniversite öğrencileri ile birlikte gerçekleşen etkinlikte Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Süleyman Yaman moderatörlüğünde Türk öğrenciler kendi yörelerini tanıttı.  Kahramanmaraş’ın tanıtıldığı bölümde Maraş dondurması ve Maraş tarhanasının tadına bakan öğrenciler, Maraş tarihi ve kültürel değerlerini öğrenmiş oldular. Sivas ve Çorum’un gelenek ve göreneklerini birbirlerini aktardıkları, Tokat yöresine ait bir halk oyununun nasıl oynandığını akranları ile birlikte oynayarak gösterdiler.  Türk kültürünün olmazsa olmazı Türk kahvesinin yapımını yabancı uyruklu arkadaşlarına göstererek lokum ikramı ile birlikte kahve içtiler.

Etkinlik, Proje Yürütücüsü Dr. Belgin Bal İncebacak’ın, Samsun’u ve Türkiye’yi temsil etmesi adına öğrencilere Samsun hatırası ve Türk bayrağı hediye etmesiyle son buldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected