Fizik, Kimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümleri Akredite Oldu
08 Haziran 2022, Çarşamba - 10:27
Güncelleme: 08 Haziran 2022, Çarşamba - 10:27

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesinde yer alan Fizik, Kimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümleri  Fen, Edebiyat, Fen - Edebiyat, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından yapılan üç günlük değerlendirmenin ardından akredite oldular.

OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Kasap, yaptığı açıklamada yeni akredite olan bölümler ile birlikte Fakültenin akredite bölüm sayısının sekize çıktığını belirterek geriye kalan altı bölümünde önümüzdeki günlerde değerlendirmeye tabi tutulacağını ve yıl sonuna kadar tüm Fakültenin akredite olacağını umduklarını ifade etti.

FEDEK, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından tanınan bir akreditasyon kuruluşu olup Avrupa’nın yüksek öğretimde saygın kalite güvence kuruluşu CEENQA'da da tam üye olarak yer alıyor. Dolayısıyla akredite olan toplam sekiz bölüm  Avrupa standartlarında eğitim-öğretim hizmeti verdiklerini belgelendirmiş oldular.