MENU

“Farklılık İçinde Birlik: Akran Öğrenmesi Yoluyla Kültürel Uyuma Katkı” Projesi Tamamlandı
03 Kasım 2023, Cuma - 11:37
Güncelleme: 03 Kasım 2023, Cuma - 11:46
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAPKOB) tarafından 1908 Çağrılı Projeler “Sosyal Sorumluluk ve Topluma Hizmet Kapsamında Araştırma ve Geliştirme Projeleri” kapsamında desteklenen “Farklılık İçinde Birlik: Akran Öğrenmesi Yoluyla Kültürel Uyuma Katkı” projesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin katılımları ile tamamlandı. 

Projenin yürütücülüğünü, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Çağatay Cengiz’in üstlendiği araştırmada, Doç. Dr. Murat Burucuoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Abreg S. Çelem araştırmacı olarak yer alıyor.

Proje ile farklı kültürel geçmişleri olan bireyler bir araya getirilerek kültürel uyumun ve birlikte çalışma kültürünün geliştirilmesine odaklanıldı. Projede dil becerilerinin geliştirilmesi, mandala, küçük grup aktiviteleri, farklı kültürlerde beden dili, çeşitli ülke kültürleri sunumlarından oluşan atölyeler gerçekleştirildi.

Yabancı öğrencilerin de yer aldığı atölye çalışmalarıyla katılımcılar arasında iletişimin artırılması, karşılıklı anlayış ve birlik duygusunun geliştirilmesi amaçlandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected