MENU

Farklı Kuşaklardan OMÜ Mezunları Akşam Yemeğinde Bir Araya Geldi
14 Ekim 2023, Cumartesi - 10:59
Güncelleme: 14 Ekim 2023, Cumartesi - 11:39
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mezunlar Koordinatörlüğü tarafından geleneksel olarak organize edilen ‘OMÜ Mezunlar Günü 2023’ etkinliği, birçok farklı kuşaktan mezunun katıldığı akşam yemeğiyle sona erdi.

OMÜ Konukevi’nde düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, eski Milletvekili Akif Gülle, Sinop Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, TÜİK Bölge Müdürü Halil Emecen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır ile Prof. Dr. Murat Terzi, Mezunlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Altın, akademisyenler ve mezun öğrenciler katıldı.

‘OMÜ Mezunlar Günü 2023’ kapsamında her bölümdeki mezun takip ve değerlendirme komisyonları iş birliğinde düzenlenen ‘Bölüm Etkinliği’ ile öğrenci-mezun buluşması gerçekleştirilerek mezunların tecrübe ve deneyimlerini öğrencilere aktarmaları hedeflendi. Bu kapsamda akşam yemeği programı öncesinde Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, İlahiyat Fakültesinde; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır, Mühendislik Fakültesinde; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi de Tıp Fakültesi'nde mezun ve öğrenciler ile buluştu.

Rektör Ünal: “OMÜ’lü olmak bir ayrıcalık”

Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Geleneksel olarak düzenlenen OMÜ Mezunlar Günü programımızda sizleri ağırlamaktan ve sizlerle bir arada olmaktan onur duyuyoruz. Mezunlarımızla tekrar buluşma ve bir araya gelmenin heyecanını yaşıyoruz. Mezunlar Günü programımıza hepiniz hoş geldiniz. 1988 yılı OMÜ İlahiyat Fakültesi mezunu olarak bugün aranızda rektör olarak konuşma yapmanın gurunu ve kıvancını yaşıyorum. Uzun süre başka kurumlarda çeşitli görevlerde bulunmama rağmen OMÜ’den kadromu başka kuruluşlara almayı hiç düşünmedim. Çünkü OMÜ’lü olmanın bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“Mezunlarımızın geri dönüşleri bizler için son derece önemli”

Üniversitenin yaklaşık yarım asırdır bölgesindeki önemli aktörlerden birisi olmayı sürdürdüğüne dikkat çeken Rektör Ünal, “Üniversitemiz, kuruluş misyonuyla günümüzün değişen şartlarına uyum sağlayarak yoluna her geçen gün daha güçlü olarak devam etmektedir. Sahip olduğu konumu sayesinde öğrenciler tarafından tercih edilen ve güçlü bir kurumsal yapısı olan bir üniversiteyiz. Ama OMÜ’nün rekabet gücünün artması, uluslararası bir üniversite olma yolunda bilime, teknolojiye ve topluma katkı sağlayabilmesi için mezunlarımızın geri dönüşleri bizler için son derece önemli. Mezunların birtakım taleplerde, önerilerde ve hatta eleştirilerde bulunması gerekiyor. Bu geri dönüşlerin, eğitim süreçlerinin güçlendirilmesinde ve kaliteli bir eğitim verilmesinde bize destek sağlayacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

“Ulusal ve uluslararası endekslerde OMÜ ciddi anlamda yükselmeye başladı”

Üniversitenin bugün bulunduğu yer ve elde ettiği başarılar hakkında bilgi veren Rektör Ünal, konuşmasına şöyle devam etti:

“2020 yılında göreve geldiğimizde OMÜ yeni bir söylem ve vizyonla yola devam etmeye başladı. Göreve geldiğimiz dönemden bu yana, değişen dünya şartlarına göre eğitimde revizyona gidilmesi yönünde çalışmalarda bulunduk. Ayrıca eğitimin araştırma geliştirme (AR-GE) ile bir döngü oluşturması gerekiyordu. AR-GE çalışmalarından elde edilen bilgiyle eğitimi revize ederek AR-GE’nin yeniden güçlendirilmesine yönelik çalışmalarda bulunduk. Proje yapılabilirlik düzeyini lisans seviyesine çekerek genç girişimcileri desteledik. Bu sürecin hemen arkasından sonuçları görmeye başladık. Ulusal ve uluslararası endekslerde OMÜ ciddi anlamda yükselmeye başladı. Bu gelişmeler üzerine YÖKAK (Yükseköğretim Kalite Kurulu) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda OMÜ, ‘Kurumsal Akreditasyon’ almaya hak kazandı. Üniversitemiz, TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) 2022 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde 2021 yılına göre 11 basamaklık bir sıçrayışla Türkiye’deki üniversiteler arasında 35. sıraya yerleşti. URAP 2020 yılında üniversiteler sıralamasında 31’inci sırada olan OMÜ, 2021 yılında 28’inci sıraya ve 2022 yılında 250 puanlık bir artışla 26’ncı sıraya yerleşti. Ayrıca THE World University Rankings ve GreenMetric gibi birçok uluslararası endekste başarılar elde ettik. Bazı alanlarda dünyadaki ilk 500 üniversite arasına girmeyi başardık.”

“Hedefimiz araştırma üniversitesi olmak”

Üniversite olarak ortaya konulan vizyonun araştırma üniversitesi olduğunu vurguladıktan sonra mezunlara seslenen Rektör Ünal, “Her sene sizleri ağırlamak ve misafir etmek istiyoruz. Mezunlarımızla iletişimi sürdürmek ve onların tecrübelerinden faydalanmak oldukça öneme sahip. OMÜ olarak ihtiyaç duyduğunuz her anda sizlere destek vereceğimizin sözünü buradan vermek istiyorum. Unutmayın, mezun olsanız da OMÜ hep yanınızda. Ana hedefimiz mezunlarımızla birlikteliğimizi devam ettirmek.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Mezunlar Koordinatörü Altın: “2013 yılı OMÜ mezunu olarak bu organizasyonu düzenlemekten ve sizleri ağırlamaktan son derece onurluyum”

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Mezunlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Altın ise “OMÜ’nün kıymetli mezunları, 2013 yılı OMÜ mezunu olarak bu organizasyonu düzenlemekten ve sizleri ağırlamaktan son derece onurluyum. Mezunlar Koordinatörlüğü olarak 2 ana programımız bulunmakta; birincisi sizlerle iletişimi ve iş birliğini devam ettirmek, ikincisi de sizlerin destekleriyle birlikte mezun öğrenci buluşmaları gerçekleştirmek. Sizlerle iletişimimizi devam ettirmek adına mezun bilgi sistemimizi kullanmaktayız. Üye olmayanların sisteme üye olmalarını, üye olanların ise bilgilerini güncellemelerini rica ediyorum. Bu sistem üzerinden sizlerle iletişime geçerek faaliyetler, programlar düzenlemek istiyoruz. Sizlerin tecrübelerinden ve kariyer yolculuğunuzdan istifade ederek öğrencilerimize destek olmanızı ve yol göstermenizi talep ediyoruz.” diye konuştu. 

“Mezunlarımızın kariyer gelişimi için her türlü desteği vermeye hazırız”

Mezunların da kariyer gelişimi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Altın, “Bu iş birliğini devam ettirmek için üzerimize düşen her türlü vazifeyi yapmaya gayret ediyoruz. Ayrıca mezun kimlik kartı uygulamamız şu anda yürürlükte. Mezun kimlik kartı başvurularınızı yaparak kimlik kartınızı alabilir ve Üniversitemizin imkânlarından faydalanmaya devam edebilirsiniz. Hepiniz hoş geldiniz, katılımınız için tekrar çok teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Eski ve yeni kuşak OMÜ mezunlarının birbirleriyle tanışıp sohbet ettiği programda OMÜ Halk Oyunları Topluluğu üyelerinin gösterimi ve OMÜ Devlet Konservatuarı öğrencilerinin dinletisi de yer aldı.

Programda, protokol üyeleri tarafından 1984 yılı mezunu Prof. Dr. Nalan Kızıltan, 1987 yılı mezunu Mehmet Levent Sürek, 1987 yılı mezunu Doç. Dr. Ali Vaiz Garipoğlu ve 2013 yılı mezunu Doç. Dr. Ruveyde Aydın’a hediye takdimi yapıldı.

Hatıra fotoğrafı çekiminin ardından program sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected