MENU

Erasmus Programı Kapsamında Gelen Uluslararası Öğrenciler OMÜ ile Tanıştı
14 Ekim 2022, Cuma - 16:01
Güncelleme: 14 Ekim 2022, Cuma - 16:19
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

2022 - 2023 güz yarıyılı Erasmus Programı ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ailesine katılan 7 uluslararası öğrencinin OMÜ ve Samsun’u tanımaları için oryantasyon programı düzenlendi.

Yeni gelen uluslararası öğrenciler için OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Erasmus Ofisi ve Samsun  Erasmus Student Network – Erasmus Öğrenci Ağı (ESN) iş birliğiyle "Erasmus Değişim Programı Öğrencileri Oryantasyon Programı" düzenlendi.

Oryantasyon programı, Uluslararası İlişkiler Biriminde yapılan sunumla başladı. Erasmus öğrenci değişim programlarıyla gelen 7 uluslararası öğrenciye OMÜ ve Samsun'u tanıtmak, öğrencilerin üniversite ve şehre uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen oryantasyon programının sunum kısmını Erasmus Gelen Öğrenci ve Personel Sorumlusu Betül Yıldırım gerçekleştirdi.

Sunumunda Almanya, Arnavutluk, Çekya, İtalya, Moldova ve Ukrayna’dan gelen öğrencilere Samsun'u ve OMÜ'yü tüm yönleriyle anlatan Yıldırım, ayrıca kampüs ve akademik birimler hakkında detaylı bilgiler vererek yöneltilen soruları tek tek yanıtladı.

Ardından program kapsamında düzenlenen şehir turunda; Samsun Cerrahi Aletler ve Sağlık Müzesi, Kent Müzesi ve Amisos Tepesi gezildi.

Amisos Kafe & Restoran’da ikram edilen öğle yemeğine Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu ve Başkan Yardımcı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tütüncü, Birim Şube Müdürü Ahmet Çakır ve birim personeli Öğr. Gör. Esra Derle, Öğr. Gör. Özge Genç, Öğr. Gör. Birol Kurt ile Tuğçe Karaz katıldı.

Yemeğin ardından Amisos Köyü’nü ziyaret eden uluslararası öğrencilere Betül Yıldırım, Samsun tarihi hakkında önemli bilgiler verirken, öğrenciler Samsun'un kültürel mirasını yerinde inceleme fırsatı yakalayarak keyifli vakit geçirdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected