MENU

Engelsiz Nota ve Müzik Dinletisi Büyük Beğeni Topladı
26 Mayıs 2022, Perşembe - 14:56
Güncelleme: 26 Mayıs 2022, Perşembe - 15:06
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Engelli Öğrenci Birimi tarafından organize edilen 5. Engelsiz OMÜ Günleri kapsamında düzenlenen Engelsiz Nota ve Müzik Dinletisi sanatseverlerden büyük beğeni topladı. Engelli Birim Koordinatörü Doç. Dr. Nursel Topkaya, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Ali Cengiz Ciğerci'nin de katıldığı konserde engelli bireyler için müzik erişe bilirliğine dikkat çekildi.

Devlet Konservatuvarı konferans salonunda düzenlenen konserde; Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencileri Ali Caner Alparslan, Hatice Berfin Özgeç, OMÜ Devlet Konservatuvarı öğrencisi Onur Önder sahne aldı.

Ali Caner Alparslan’ın koordinatörlüğünü yürüttüğü Engelsiz Nota Projesi, müzik ile ilgili programlarda okuyan görme engelli müzisyenlerin basılı müzik materyallerini okuyamaması sebebiyle Braille (Kabartma) nota yazımı ve basımını sağlayarak elektronik ortamda engelsiz nota müzik kütüphanesi oluşturmaya yönelik bir çalışma.

Eğitimde Görme Engelliler Derneği (EGED) tarafından destelenen projede Prof. Dr. Ferit Bulut, Öğr. Gör. Devrim Öztürk ve Öğr. Gör. Hüsamettin Özgür Akkor da topluma hizmet uygulamalarıyla nota yazımı dersleri kapsamında öğrencilere nota yazdırarak müzik kütüphanesine destek oluyor.

5. Engelsiz OMÜ Günleri yurtdışı fırsatlarının anlatıldığı söyleşiyle devam etti

5. Engelsiz OMÜ Günlerinin üçüncü gününde ise Doç. Dr. Nursel Topkaya’nın moderatörlüğünde Klinik Psikolog Beyza Ünal, Gençlik Çalışanı Elif Serbest konuşmacı olarak katıldığı Engellilerde Bağımsız Yaşam ve Yurtdışı Fırsatları konulu söyleşi gerçekleştirildi.

OMÜ Youtube kanalından canlı yayınlanan programda eğitimden sosyal yaşama yaşamın her alanında engelli bireylerin insan hakları çerçevesinde toplumsal hayata tam ve eksiksiz olarak katılımı için yapılması gerekenler konuşuldu. Ayrıca alanında uzman isimlerin katıldığı söyleşide konuklar, daha önce ele alınmayan engellilerde bağımsız yaşam ve yurtdışı fırsatları üzerine katılımcılara fikir önerilerinde bulundular.

Engellilerde bağımsız yaşamın önemine de değinilen söyleşi programında engelli bireylerin bağımsız bir birey olması için kendi kararlarını alabilmesi, kendi seçimleri seçmesi gerektiğini ve bunu yaparken de çevreden nasıl destek alınabileceği anlatıldı. Engelli bireylerin topluma katılmasının bir hak olduğunun dikkat çekildiği söyleşide engelli bireylere eşit fırsatların tanınması ve erişe bilirliğin önemi vurgulandı.

Söyleşiyi aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

 

X
Secure Login

This login is SSL protected