MENU

Engelli Öğrencilerin Pandemi Sürecindeki Sorunları ve Çözümleri Konuşuldu
25 Kasım 2020, Çarşamba - 15:23
Güncelleme: 25 Kasım 2020, Çarşamba - 15:23
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından pandemi döneminde engelli öğrencilerin yaşadıkları sorunların ve sıkıntıların çözümüne yönelik online toplantı düzenlendi.

Çevrimiçi düzenlenen toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Güngör Kural, engelli öğrenci birim koordinatörleri Doç. Dr. Nursel Topkaya, Doç. Dr. Yaşar Barut, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, Engelli Öğrenci Biriminden Ahmet Tayfur Arslan ve ilgili çalışanlar ile engelli öğrenciler katıldı.

Engelli öğrencilerin sorunlarını dinlemek ve çözüm getirmek için düzenlenen toplantının açılışnda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk “Üniversitemiz, yaşanan pandemi sürecinde tüm üniversiteler gibi uzaktan eğitim sistemine geçti ve güçlü bir uzaktan eğitim altyapısıyla bu döneme kısa sürede uyum sağladı. Bu süreçte engelli olmayan öğrenciler hızlı bir şekilde uyum sağlamaya çalışırken engelli öğrenciler birçok sorunla karşılaştı. Üniversitemiz pandemi döneminde de engelli öğrencilerin uzaktan eğitim sürecinde yaşadığı sorunlara yönelik çalışmalar yaparak çözüm üretti. Engelli Öğrenci Birimi koordinasyonunda üniversitemizin farklı birimleri iş birliği yaparak konuya ilişkin tedbirler geliştirdi.” dedi.

Prof. Dr. Batuk, engelli öğrencilerin pandemi döneminde en etkin şekilde bilgi ve becerilerini geliştirmelerini sağlayarak, eğitim olanaklarına daha kolay ulaşmalarını sağlamaya, eğitim ortamlarını iyileştirmeye çalıştıklarının altını çizdi.

Toplantıda daha sonra öğrencilerin sorunlarını dile getirmesinin ardından kısa ve uzun vadede çözülebilecek konular not edildi.

X
Secure Login

This login is SSL protected