MENU

Engelli Öğrenciler Bisiklet Etkinliğinde Buluştu
17 Kasım 2022, Perşembe - 14:32
Güncelleme: 17 Kasım 2022, Perşembe - 15:26
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrenci topluluklarından olan Engelsiz OMÜ Topluluğu, Konuşan Eller Topluluğu ile Samsun Gençlik ve İl Spor Müdürlüğü’nün destekleriyle ‘Hayata Benimle Bak’ ile ‘Mutlu Çarşamba’ temasıyla Tandem (ikili) Bisiklet Etkinliği gerçekleştirdi.

Yaşam Merkezinde engelli bireyler için gerçekleşen etkinliğe; Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Güngör Kural, Şube Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, görme engelli bireyler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğinin açılışında değerlendirmelerde bulunan Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Güngör Kural, “Gençlik ve İl Spor Müdürlüğünün ‘Mutlu Çarşamba’ Üniversitemizin ise ‘Hayata Benimle Bak’ temasıyla gerçekleştirdiği etkinlik, engelli farkındalığını bir adım daha ileriye taşıyacağını düşünüyorum. Etkinliğin gerçekleştirilmesini sağlayan ve engelli öğrencilerin kampüs içi erişim ve diğer ihtiyaçlarının karşılamasında önemli çalışmalar yapan Engelli Öğrenci Birimine teşekkür ederim. Bugün 2022-2023 yılı içerisinde Engelsiz OMÜ Topluluğu’nun Sosyal Hizmetler Birimi ile birlikte yapacağı çalışmalardan sadece bir tanesini düzenledik. Bu etkinlikle görme engelli bireyle ona rehberlik eden birey arasındaki dostluk iki pedal arasında gelişebileceğini anlatmak istedik. Yıl boyunca bu tarz etkinliklerimiz devam edecek. Bu anlamda bize katkı sağlayan Gençlik ve İl Spor Müdürlüğüne de teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Etkinliğin sonunda görme engelli öğrenciler, onlara eşlik eden bireylerle birlikte pedal çevirerek Kurupelit Kampüsünde bu güzel anların tadını çıkardılar.

X
Secure Login

This login is SSL protected