MENU

Eğitim Revizyonu Çalışmaları Bafra İşletme Fakültesi ve Turizm Fakültesiyle Devam Etti
22 Ocak 2021, Cuma - 18:49
Güncelleme: 24 Ocak 2021, Pazar - 16:29
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Donanımlı öğrenciler yetiştirerek Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayan, dünyadaki gelişmeleri dikkate alarak uluslararası rekabette ülkemizi güçlendiren bir eğitim programı oluşturmak amacıyla tüm birimlerde eğitim revizyonu başlatan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) yönetimi, revizyon çalışmalarına Bafra İşletme Fakültesi ve Turizm Fakültesiyle devam etti.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, Bafra İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Mutlu, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Kahramanoğlu ile bölüm başkanlarının katıldığı ilk toplantıda; Bafra İşletme Fakültesinin genel durumu, yeterlilikleri, ders programı ve yeni bölümlerin açılmasına yönelik içerikler değerlendirildi.

“İlçelerimizde üniversitemize kimlik kazandıracak ve kampüs kültürü oluşturacak fiziki ortamı sağlayacağız”

Rektörlükte gerçekleşen toplantıda, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, yeni bir eğitim vizyonu oluşturarak ülkenin ve bölgenin geleceğine yön verecek çalışmalar geliştirmek istediklerini vurguladı. Konuşmasında Bafra ilçesinin dezavantajları ve avantajları olduğunu belirten Rektör Ünal, “Üniversite yönetimine geldiğimizde kapsamlı bir strateji değişikliğine giderek eğitim alanında bazı çalışmalar başlattık. Bunlardan en önemlisi ilçelerimizde üniversitemize kimlik kazandıracak ve kampüs kültürü oluşturacak fiziki ortamı sağlamak. Böylelikle öğrencilerimizin her ihtiyacını karşılayabilmesini, güvenli ortamda eğitim almasını ve kendilerini buraya ait hissetmesini sağlayacağız. Bunu başardığımızda ilçemizin kültürel, ekonomik ve sosyal anlamda gelişmesini artıracağız” dedi.

Üniversitenin iki amacı olduğunu belirten Prof. Dr. Ünal, bunlardan birincisinin geleceğin ihtiyaçlarını karşılayan nitelikli eğitim, ikicisinin ise Üniversite olarak Ar-Ge çalışmalarına yönelerek özel alanlara odaklanmak olduğunu söyledi.

Fakültelerin stratejik hedef programlarının çıktılarını dikkate alarak mezun yeterlikleri üzerinde çalışmalar yapmak istediklerini anlatan Rektör Ünal, her bölüm için dünyadaki gelişmeleri dikkate alan eğitim çalışmalarına odaklanması gerektiğinin altını çizdi.

“Güçlü sektörel bağlarımızla öğrencilere işyerinde eğitim ve staj imkânı sunuyoruz”

Bafra İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Mutlu yaptığı sunumda, Fakülte bünyesinde Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü ile Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü olarak iki bölüm bulunduğunu belirtti. Dekan Mutlu, lisans programlarında, uzman akademisyen kadrosuyla öğrencilere modern ve kaliteli eğitim vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Genç ve dinamik bir Fakülte olarak uluslararası yükseköğretim standartlarına sahip bir eğitim-öğretim kurumu olmayı hedeflediklerine dikkat çeken Dekan Mutlu, bu doğrultuda, öğrencilerin teorik altyapılarını desteklediklerini ve güçlü sektörel bağlarımızla öğrencilere işyerinde eğitim ve staj imkânı sunduklarının altını çizdi.

Öğrencilerimizi mezuniyet sonrasındaki hayatlarını etkin biçimde hazırlamak için sektörle iç içe bir eğitim planlamış bulunduklarına değinen Dekan Mutlu, fakültelerini daha ileri seviyelere taşımak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

İkinci toplantı Turizm Fakültesiyle oldu

Öğleden sonraki ikinci toplantı Turizm Fakültesiyle oldu. Toplantıya; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Uzun, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Yasin Keleş, Dr. Öğretim Üyesi Mutlu Kaya, bölüm başkanları ile anabilim dalı başkanları katıldı.

“Mezun yeterliliği üzerinden sistem revizyonuna gitmek istiyoruz”

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, mezun yeterliliği üzerinden sistem revizyonuna gitmek istediklerini vurgulayarak Üniversite olarak ihtiyaçlarımıza göre kendi eğitim sistemimizi kurmak istediklerini belirtti. OMÜ’ye daha başarılı öğrencilerin kazanması için eğitimde ve Ar-Ge çalışmalarında örnek çalışmaları başlatmak istediklerini belirten Rektör Ünal, ilerleyen zamanda eğitim revizyonu strateji belgesi çıkartmayı planladıklarını söyledi.

Program yeterliklerinin istihdam alanının beklentilerine göre güncellenmesi gerektiğine dikkat çeken Rektör Ünal, konuşmasında bölümlerde belirlenen yeterliklere göre öğrenci mezun edilmesi gerektiği üzerinde durdu. Ayrıca konuşmasında Üniversitenin insanı kaynağı ve fiziki yeterliliği olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ünal, Üniversite olarak kaynaklarımızı israf etmek değil verimli kullanmak zorunda olduklarını söyledi.

“Turizm Fakülteleri arasında 4. sıradayız”

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Uzun yaptığı sunumda; Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Rekreasyon Yönetimi bölümleriyle ilgili genel durumu anlatarak eğitim revizyonunda yapılması gerekenleri ve bölümlerin akademisyen durumunu Rektör Ünal’a aktardı.

Fakültenin çevre ve yerleşme planı hakkında düzenlemeler yaptıklarını anlatan Dekan Uzun, öğrencilerin daha güzel kampüste okumaları için güvenlik ve ulaşım gibi birçok alanda iyileştirmeler yapıldığına dikkat çekti. Konferans, sempozyum ve panel gibi akademik faaliyetlerin teşvik edildiğini ifade eden Dekan Uzun, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın yaptığı sıralamada fakültenin, Türkiye’deki Turizm Fakülteleri arasında 4. sırada yer aldığını vurguladı.

Genel bir değerlendirmenin ardından toplantılar sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected