MENU

Depremden Etkilenen OMÜ Öğrencilerine Ulaşmak İçin Kriz Masası Kuruldu
09 Şubat 2023, Perşembe - 14:31
Güncelleme: 10 Şubat 2023, Cuma - 14:33
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın başkanlığında toplanan kriz masasında olağanüstü durum karşısında sağlıklı iletişim kurabilmek, depremden etkilenen öğrencilere ulaşabilmek amacıyla kurulan kriz masası 2 bin 560 öğrenciye ulaştı.  Toplantıda ayrıca bölgeye gönderilen ekipler ve ekipmanlar hakkında bilgi verildi.

“Kriz masası deprem bölgesindeki öğrencilere ulaşıyor”

Bölgede depremden etkilenen OMÜ öğrencileriyle ilgili çalışma başlattıklarını ifade eden Rektör Ünal, “Depremden etkilenen öğrencilerimize ulaşmak ve ihtiyaçlarını gidermek için kriz masası kurduk. Kriz masası öğrencilerimize ulaşarak durumlarını öğreniyor, sonrasında ise aileleriyle birlikte Samsun’a gelmelerini sağlayacağız. Geldiklerinde ise Samsun Valiliğiyle koordineli bir şekilde belirlenen noktalarda konaklamalarını ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda çalışma sürdürüyoruz.” diye konuştu.

“Sağlıklı iletişim kurmak adına koordinasyon yapılıyor”

Öğrencilere ulaşmak üzere kurulan kriz masasını yönlendiren Doç. Dr. Şener Şentürk, “Rektörlüğümüzce deprem bölgesinde kayıtlı olan 2 bin 226 öğrencimiz tek tek aranmıştır. Bunlardan bin 428 öğrencimize ulaşım sağlandı. Ulaşılamayan yaklaşık 798 öğrencimize de ulaşmak için aramalar devam ediyor. Yardım talebi olan öğrencilerimiz taleplerine göre yönlendirildi. Özellikle görev alanımız olan Elbistan’dan yardım talep edenler sahada görevli arkadaşlarımıza yönlendirilerek doğrudan yardımcı olunmaya çalışıldı. Bu süreçte ne yazık ki hayatını kaybeden, şu an için teyidi sağlanmış olan 2 öğrencimiz bulunmaktadır.  Depremde hayatını kaybeden herkese Allah’tan rahmet diliyoruz.” dedi

Depremle ilgili bugünden itibaren farklı şehirlere nakillerin gerçekleşeceği öngörülerek, sonraki süreçle ilgili koordinasyon için de sağlık birimlerimizin, psikolog, psikiyatr, sosyal hizmet uzmanı, psikolojik danışmanların ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan “Psikososyal Destek Koordinasyon Ekibi” kurulmuş olup, çalışmalara başlanmıştır.

X
Secure Login

This login is SSL protected