MENU

Çocuklar Üniversiteli Oluyor
13 Ocak 2023, Cuma - 17:27
Güncelleme: 02 Şubat 2023, Perşembe - 11:25
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM), iş birliği yaptığı uygulama ve araştırma merkezlerine bir yenisini daha ekledi.

Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM), Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEHAM) ve Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile çalışmalar yürüten OMÜSEM, şimdi de Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜÇEM) ile birlikte çalışma yapacak.

Bu kapsamda OMÜSEM Müdürü Doç. Dr. Kemal Özkurt ve OMÜÇEM Müdürü Doç. Dr. Yaşar Barut; yapılan toplantı ile iki Merkezin bilgi birikimi ve donamlarını kullanarak ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine Üniversitedeki bütün bilim, sanat, kültür ve spor alanlarında eğitimler düzenlemesi kararı aldı.

Yapılan bu iş birliği ile çocukların üniversite ortamında genel bilgi ve birikimlerinin arttırılması, böylece bilimin, sanatın ve kültürün topluma yayılması, bilimsel ve sanatsal araştırma yöntemleriyle erken yaşta tanışan kuşakların yetişmesine katkıda bulunulması hedefleniyor.

İş birliği doğrultusunda çocukların erken yaşlarda üniversite ortamı ile tanışmalarının sağlanması suretiyle üniversite okumaya olan ilgi ve heyecanları yükseltilerek onlara yeni hedefler oluşturmalarında rehber olunacak. Yanı sıra, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki bireylerin çağımızın çok yönlü insanı olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli alanlarda eğitim programları, bilim ve doğa kampları, sergiler, bilim okulları üzerinden uygulamalı öğrenme etkinlikleri düzenlenecek.

X
Secure Login

This login is SSL protected