MENU

Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, “Yerel Yönetimler ve Sosyal Hizmet” Temalı Söyleşiye Konuk Oldu
02 Ocak 2023, Pazartesi - 10:50
Güncelleme: 02 Ocak 2023, Pazartesi - 19:05
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümünün düzenlediği söyleşide üniversiteli gençlere hitap etti.

Sosyal Hizmet Bölümünün “Yerel Yönetimler ve Sosyal Hizmet” adlı akademik etkinlik dizisi kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda organize edilen söyleşiye; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Terzi, Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ercümend Ersanlı, Sağlık Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Elif Dikmetaş Yardan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Faruk Tan, Fakülte akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Bölüm Başkanı Ersanlı “Öğrencilerimizi gelecekteki görevlerine en iyi şekilde hazırlamayı amaç edindik”

Söyleşi öncesindeki açılış konuşmasında söz alan Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ercümend Ersanlı, programın amacına değinerek “Rektörlüğümüz ve Dekanlığımızın destekleriyle gerçekleştirmeyi planladığımız ‘Yerel Yönetim ve Sosyal Hizmet’ konulu bu çalışmayla; Bölüm öğretim kadrosu olarak konuyu en üst düzey yetkili kimselerden dinleyerek, siz öğrencilerimizi gelecekteki görevlerine en iyi şekilde hazırlamayı amaç edindik. Bu amaçla deniz, hava, tren ve kara yollarının kesiştiği Karadeniz’in Anadolu’ya açılan kapısı ve kurtuluş meşalesinin ilk yakıldığı güzel şehrimiz Samsun’un Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir’i ziyaret ettim. Çalışmamız hakkındaki bilgileri vererek ‘Yerel Yönetimler ve Sosyal Hizmet’ konusunda bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye yönelik bir söyleşide bulunması için kendisini Fakültemize davet ettim.” dedi.

Yerel yönetimlerdeki iş yüküne dikkat çeken Prof. Dr. Ersanlı, devamında “Bugüne kadar edindiğim bilgiler çerçevesinde söyleyecek olursam devletin yürütmek ve yapmakla mükellef olduğu tüm hizmetlerin hepsi, o bölge ve belde için belediyelerin omzundadır. Belediye başkanlarının taşıdığı yük, o mahalde hiçbir yetkiliyle kıyaslanmayacak kadar da ağırdır, hele de o kimse büyükşehir belediye başkanıysa. Yüce Rabb’imden onlara güç ve kuvvet vermesini gönülden diliyorum. Bu denli yoğun görevlerine rağmen davetimize icabet eden Sayın Başkan’ımıza Üniversitem, Bölümüm, sizler ve şahsım adına çok çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Başkan Demir, Samsun Büyükşehir Belediyesinin kamu yönetimi perspektifindeki sosyal hizmet uygulamalarını paylaştı

Açılış konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir; kamu yönetimi perspektifinde Samsun Büyükşehir Belediyesinin kurumsal yapısını daha üst noktalara taşımak adına hizmet alanlarına yönelik yürüttükleri faaliyetleri gençlerle paylaştı. Söyleşisinde gençlerden belediye kavramının onlarda ne uyandırdığına ilişkin geri dönüşler alan Başkan Demir, bu bağlamda gittikçe artan ve çeşitlenen sosyal hizmet uygulamaları kapsamında Büyükşehir Belediyesince yapılmış ve yapılması planlanan çalışmalardan örnekler verdi.

“Hizmet kalitesini sürekli iyileştirmeye gayret ediyoruz”

Sosyal hizmet uygulamalarında halka yakınlık ilkesiyle hareket ettiklerini belirten Başkan Demir, vatandaşların taleplerini, öncelik ve sıkıntıları göz önüne alarak yerine getirmeye ve de hizmet kalitesini sürekli iyileştirmeye gayret ettiklerini dile getirdi.

“Sosyal Hizmet Bölümünden vizyoner akademisyen ve öğrencilerle çalışmak son derece kıymetli”

Başkan Demir ayrıca, Sosyal Hizmet Bölümünün, Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarındaki yeri ve önemine de vurgu yaparak vizyoner akademisyen ve öğrencilerle birlikte çalışmanın kendileri açısından son derece kıymetli olduğunu kaydetti.

“Başarı ve mesleki doyum için üniversite hayatınızı verimli geçirmelisiniz”

Konuşmasında kendi akademik süreçlerinden kesitler aktararak öğrencilere seslenen Başkan Demir, öğrencilik yıllarını verimli ve bilinçli geçirmenin önemi üzerinde dururken devamında şöyle konuştu:

“Üniversite hayatınızı verimli geçirmenizin ve mesleki doyuma ulaşmanızın başarı için gerekli olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. İyi bir kariyere sahip olabilmeniz, geleceğe yatırım yapmanızdan geçiyor. Nitekim kariyer gelişimi uzun vadeli çaba ve emek isteyen bir süreç. Bu süreçte ilgi ve beceri alanlarınızı netleştirmeniz, araştıran, sorgulayan ve merak eden biri olmanız gerekiyor.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, söyleşisinin sonunda, buluşmayı düzenleyen tüm akademisyen ve katılımcı öğrencilere şükranlarını sundu.

Etkinlik sonunda Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Gülsüm Çamur, Başkan Mustafa Demir’e katılım ve katkısından dolayı teşekkür ederek buket takdim etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected