MENU

Bağımsızlık Günü Vesilesiyle Kazakistan Tanıtım Günü Etkinliği Gerçekleştirildi
16 Aralık 2023, Cumartesi - 14:03
Güncelleme: 19 Aralık 2023, Salı - 17:18
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Uluslararası öğrencilerin kültürlerini yansıttığı etkinliklere imza atılan Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) Kazakistan’ın bağımsızlığı, kültürel ve geleneksel açılardan çeşitli gösterilerle kutlandı.

“Kazakistan Bağımsızlık Günü” vesilesiyle OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, bir yandan Kazakistan’a özgü yemekler ikram edilirken diğer taraftan fotoğrafla sergilendi.

“OMÜ, Kazakistanlı öğrencilerin yoğun olarak tercih ettikleri üniversiteler arsındadır”

Kazakistan’daki üniversite düzeyindeki öğrencilerin uluslararası çapta yoğun olarak tercih ettiği ülkelerden birisinin Türkiye olduğunu belirten Uluslararası İlişkiler Birim Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Atakan, “16 Aralık 1991 tarihinde bağımsızlığına kavuşan Kazakistan’ı tanıyan ilk ülke Türkiye’dir. Bağımsızlığın ardından aralarında tarihi, kültürel ve manevi bağları olan Türkiye ve Kazakistan, diplomatik ilişkiler de kurmuş ve karşılıklı siyasi, ekonomik ve kültürel anlaşmalara imza atmıştır. Yapılan anlaşmalar çerçevesinde her yıl Kazakistan’dan Türkiye’ye üniversite düzeyinde öğrenciler gelmekte. OMÜ, Kazakistanlı öğrencilerin yoğun olarak tercih ettikleri üniversiteler arsındadır.” dedi.

“Kazakistan ile olan bağlarımızın, ebediyen devam etmesini temenni ediyoruz”

OMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman, Kazak diliyle dinleyicilere seslenerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kazakistan ile uzun yıllara dayanan güçlü bağlarımız ve ilişkilerimiz var.  Bu bağların ve ilişkilerin ebediyen devam etmesini temenni ediyoruz. OMÜ TÖMER’de dün 10. yılımızı kutladık. 4 bin uluslararası öğrenciye Türkçe öğretilmiş ve bir o kadar öğrenciye sınavla birlikte C1 sertifikası verilmiştir. Üniversitemizde 6 bine yakın uluslararası öğrenci var ve üniversitemiz uluslararasılaşma konusunda ciddi adımlar atıyor. Üniversitemiz, uluslararası öğrencilerin sayılarının artması için yatırımlarda bulunuyor.”

Açılış konuşmalarının ardından etkinlik, OMÜ'deki Kazak öğrencilerin katkılarıyla Kazakistan’a ait ezgiler, halk dansları, ulusal çalgıları dombra, şiir, Kazakistan’ın geleneksel gösterisi “tusau kesu”, milli kıyafet gösterisi ve bilgi yarışması ile devam etti.  Program, fotoğraf çekimi ve “Ben Kazakpın” şarkısıyla  sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected