MENU

Bağımlılıkla Mücadele Akran Eğitici Eğitimi Programı Gerçekleşti
12 Mayıs 2022, Perşembe - 15:08
Güncelleme: 12 Mayıs 2022, Perşembe - 15:08
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde bulunan Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü işbirliğiyle Bağımlılıkla Mücadele Akran Eğitici Programını gerçekleştirdi.

Programın düzenlenmesinde Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Oya Sevcan Orak, Dr. Öğr. Üyesi Özge İşeri, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ünal, Öğr. Gör. Uğur Kaçmaz, Arş. Gör. Güven Soner ve Uzman Psikolog Danışman Naciye Çavuş Kesik yer aldı.

Programa Halk Sağlığı Hemşireliği İntörn Uygulaması dersi öğrencileri ile Psikoloji bölümünden öğrenciler katılım sağladı. Gün boyu süren eğitimde bağımlılık, bağımlılık ve beyin, bağımlılıkta ilk adım: sigara kullanımı, mental doping, güvenli bağlanma, çocukluk çağı travmaları ve bağımlılık ilişkisi, stres yönetimi, çatışma yönetimi ve arabuluculuk konularında sunumlar gerçekleşti.

Uygulanan programla bağımlılıkla mücadele çalışmalarında akran eğiticilerin oluşturulmasında ilk adım atılarak 35 öğrenciye eğitim verildi. Yeni eğitim-öğretim yılında da bu programın daha fazla sayıda akran gönüllüye uygulanarak bağımlılıkla mücadelede liderler oluşturulması hedefleniyor.

Öğrencilerin sorularıyla zenginleşen eğitimler, öğrencilere katılım belgelerinin verilmesiyle son buldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected