MENU

Avrupa Ülkelerinden OMÜ’ye Ziyaret
13 Ocak 2022, Perşembe - 11:52
Güncelleme: 14 Ocak 2022, Cuma - 21:57
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

ERASMUS+ Programı çerçevesinde Danimarka koordinatörlüğünde yürütülen “Yabancı Dil Öğretiminde Farklı Arayışlar- Teknoloji ve Oyun Destekli Dil Öğretimi” (Different Quests in Foreign Language Teaching- Technology and Game-based Language Teaching) başlıklı proje kapsamında düzenlenen etkinlikte, Samsun Osmangazi İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri ile Danimarka, Polonya, Portekiz, Litvanya, İtalya ve Türkiye’den katılan öğretmen ve öğrenciler, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yabancı Diller Eğitimi Bölümü akademisyenleri ve öğrencileriyle bir araya geldi.

Eğitim Fakültesi B Blok Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe; Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rıfat Günday, İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nalan Kızıltan, Fransız Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Aytekin ve Fransız Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hanife Nalan Genç de katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nalan Kızıltan, Samsun’un Türkiye ve dünya tarihindeki önemine dikkat çekerek uluslararasılaşmanın gerekliliğini vurguladı. Ardından Arş. Gör. Rabia İrem Durmuş’un sunuşu, Kültür ve Dil’ seçmeli dersini alan öğrencilerin bağlama eşliğinde türkü yorumu ve yerel kıyafetiyle yöresini tanıtan öğrencinin sunumu uluslararası konukların ilgisini çekti.

Etkinlik; Prof. Dr. Nalan Kızıltan, Doç. Dr. İsmail Yaman ve Dr. Öğr. Üyesi Deren Başak Akman Yeşilel’in danışmanlığındaki yüksek lisans öğrencileri Fatmanur Kaya, Beyza Nur Kavlak ve Safiye Nur Kahya’nın "Yabancı Dil Öğretiminde Yenilikler" ve "Oyun Destekli Yabancı Dil Öğretimi" konulu sunumlarıyla devam etti.

Etkinlik sonunda ERASMUS+ Programı kapsamında katılım sağlayan misafirler, OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. İsmail Yaman’ı ziyaret ederek Erasmus Ofisinin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Ziyarette, Avrupa’dan gelen konuklara OMÜ’yü tanıtan armağanlar takdim edildi.

 

X
Secure Login

This login is SSL protected