Araştırma Görevlisi Bayram Ali Yerlikaya'nın Projesi TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programına Alındı
23 Şubat 2024, Cuma - 13:13
Güncelleme: 08 Mart 2024, Cuma - 14:25

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Araştırma Görevlisi Bayram Ali Yerlikaya'nın 1002-A kodlu "Fasulye Bitkisinde Bulunan Yüksek Sıcaklık Stresinde Çiçeklenme ile İlişkili Phvul.001g051550 Id’li Gen ve Novel_81 miRNA’ nın Arabidopsis Bitkisinde Fonksiyonlarının Belirlenmesi" başlıklı projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye değer görüldü.

Doç. Dr. Musa Kavas'ın danışmanlığını üstlendiği ve 2023 yılında tamamlanan 219O301 numaralı TÜBİTAK 1001 projesinden elde edilen sonuçlar ışığında hazırlanan bu proje kapsamında, genom mühendisliğiyle elde edilecek Arabidopsis thaliana bitkilerinde moleküler ve fizyolojik analizler gerçekleştirilecektir.

"Projenin yürütüldüğü Bitkisel Biyoteknoloji Anabilim Dalı'nda, bir tane TÜBİTAK 1001 projesi, iki adet TÜBİTAK COST 2519 projesi devam etmektedir. Bu projelerde, CRISPR/Cas9 teknolojisi kullanılarak domates bitkilerinin geliştirilmesi üzerine çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Dr. Öğr. Üyesi Gülru YÜCEL’ in yürütücülüğünü üstlendiği “Keten Genotiplerinin Sitogenetik Yöntemler İle Karakterizasyonu” isimli TÜBİTAK 1002-A projesi de aynı anabilim dalında yürütülmektedir."