3. Uluslararası Karadeniz Dil ve Dil Eğitimi Sempozyumu

08 Ekim 2021, Cuma - 09:00 - 09 Ekim 2021, Cumartesi - 22:45

blackseaconferences@gmail.com

07 July 2021

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen 3. Uluslararası Karadeniz Dil ve Dil Eğitimi Sempozyumu 8 - 9 Ekim 2021 tarihlerinde çevrim içi (on-line) gerçekleştirilecek. Sempozyumun 8 Ekim Cuma günkü açılış programı saat 10:00'da başlayacak.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve artık gelenekselleşme yolunda ilerleyen sempozyumun temel amacı; dil ve dil eğitimiyle ilgilenen tüm dünyadan ve her seviyeden akademisyen, öğretmen, lisansüstü öğrenciler ve araştırmacıları uluslararası katılımlı bir akademik etkinlikte bir araya getirmek.

Sempozyumun bu yılki ana konusu "Dünya Dili Türkçe" olarak belirlendi. Bu çerçevede, sempozyum kapsamında ortaya konacak özgün bilimsel çalışmalarla ilgili seferberliğe önemli bir katkı sunulması hedefleniyor.

Seçilen bu ana konunun haricinde, dil ve dil eğitimi alanıyla ilgili özgün ve kayda değer çalışmalar da sempozyum kapsamında değerlendirmeye alınacaktır.

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Türk Dil Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Feyzi Ersoy ve Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu davetli konuşmacılar olarak sempozyumda yer alacak.

Sempozyuma ilişkin detaylı bilgiye https://www.blacksealanguageconferences.com adresinden ulaşılabilir.

Etkinlik Takvimi'ne gözat