TÜİK Mikro Verisi ve Veri Araştırma Merkezi (VAM) Tanıtım Semineri

Google Meet

26 Nisan 2021, Pazartesi - 17:00 - 27 Nisan 2021, Salı - 16:45
17 March 2021

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ulusal ve uluslararası araştırmacıların taleplerine paralel olarak sayım ve araştırmaların mikro verilerine yasal mevzuat çerçevesi içinde erişim ve kullanım imkânı sağlamaktadır. Kurumumuz tarafından derlenen ve farklı alanlardan araştırmacıların kullanımına sunulan A grubu mikro veri setleri, öğretim üyeleri ve doktora çalışmalarını sürdüren araştırmacılar için oldukça kapsamlı ve detaylı bilgiler içermektedir. A grubu mikro veri setlerinin kullanıcılara sunulduğu Veri Araştırma Merkezleri (VAM), Kurum dışına çıkmasına izin verilmeyen mikro verilerin analizi maksadıyla TÜİK Başkanlığı ya da bölge müdürlükleri binalarında araştırmacılara tahsis edilmiş çalışma alanlarıdır. Bu alanlarda veri gizliliği ilkesi çerçevesinde, istatistiki birimlerin yalnızca doğrudan tanınmasını sağlayacak bilgiler gizlendikten sonra mikro veriler kullanıma açılmaktadır.

Bölgemizde açılmış bulunan Veri Araştırma Merkezinin araştırmacılar tarafından aktif bir şekilde kullanılması, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını sürdüren araştırmacılara kullanım alışkanlığının kazandırılması; daha nitelikli araştırmalara altlık oluşturacak ve bölgemizdeki akademik çalışmaların sayısını ve kalitesini arttıracaktır. Bu amaçla Veri Araştırma Merkezinin üniversiteniz araştırmacılarına tanıtılması ve duyurulması kapsamında, pandemi koşulları nedeniyle web üzerinden seminer düzenlenmesinin faydalı olacağı düşünülmektedir.

Konuk: Halil Emecen / TÜİK Samsun Bölge Müdürü

Etkinlik Takvimi'ne gözat