Enerji Verimli Binalar Tasarımcısını Arıyor
29 Eylül 2016, Perşembe - 10:32
Güncelleme: 29 Eylül 2016, Perşembe - 10:34

Son zamanlarda enerji verimliliğini artıracak olan yeşil binalar üzerine çalışmalarına hız veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şimdi de “Enerji Verimli Bina Tasarım” yarışması düzenliyor. Yarışmayı kazanacak olan takım ise ödül olarak yurt dışında eğitim görmeye hak kazanacak. Türkiye’de binalarda eğitim verimliliğinin artırılmasına katkı sağlaması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından üniversitelerin ilgili alanlarında okuyan öğrenciler için bir yarışma düzenlendi. Yarışma, yüksek enerji verimliliği standartlarını yansıtan yeni konut tasarımı ve mevcut bir kamu binasının birincil enerji tüketiminde en az yüzde 30 azalma sağlayacak şekilde enerji verimliliği tadilatı olmak üzere iki kategoride yapılacak. Yarışmaya, Türkiye Üniversitelerinin Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrenimi gören T.C. vatandaşı veya yabancı uyruklu lisans ve/veya yüksek lisans öğrencileri katılabilir.
    Yarışma için son kayıt tarihi 15 Ekim 2016, projelerin gönderilmesi için son tarih ise 06 Ocak 2017 olarak belirlenmiş olup yarışmanın diğer ödüllerine ve detaylarına http://beva.csb.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Proje Yönetimi Ofisi

Dış Kaynaklı Proje Birimi